Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Львівська облрада заборонила "фурам" їздити вдень

Сьогодні, 7 липня, під час засіданн сесії Львівської обласної ради ухвалили рішення про врегулювання проїзду вантажного транспорту дорогами державного та місцевого значення у Львівській області. "За" проголосували 76 депутатів.
Фото - Обозреватель

За словами депутата Петра Федашка, у проекті рішення йдеться по те, щоб заборонити проїзд дорогами місцевого і державного значення Львівської області для великогабаритного транспорту вагою більше 24 тонн з навантаженням на вісь 7 тонн у випадку підвищення температури повітря до +25 градусів за Цельсієм. Заборона на проїзд дорогами області має запобігти руйнуванню асфальтового покриття і діятиме з 10 ранку до 10 вечора. 

Термін дії цього рішення - 5 років.

За словами депутата, українці поважають правила і не виводять транспорт на дороги в спеку, а от іноземці на це не зважають.

Депутат Олександр Ганущин наголосив, що на Львівщині є кілька сотень працівників ДАІ, які мають слідкувати за дотриманням цих вимог на стаціонарних постах, напряклад у Великосілках та Добрянах.

"Все необхідне обладнання на постах є для того, щоб фіксувати важковаговий транспорт і зупиняти його. Коли кілька фур зупиняться на дорозі і чекатимуть до вечора, щоб поїхати, тоді фірми зрозуміють і коригуватимуть свої плани", - сказав Ганущин.

Голова Львівської ОДА Олег Синютка наголосив, що тепер виконавча влада завдяки цьому рішенню має на що опиратися у врегулюванні цього питання.

Він також наголосив, що скоро на дорозі "Київ-Чоп" (ділянка біля Стрия) з'явиться стаціонарна вага для зважування автомобілів.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ