Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Львівщини не змогли створити конкурента структурі Фірташа – «Львівгазу»

Депутати Львівської облради не підтримали питання створення обласного комунального підприємства обласної ради „Львівоблгаз”. Пропонувалося, що дане підприємство буде паралельно працювати з ВАТ „Львівгаз”, яке, за словами депутата Петра Колодія , належить до структури „РосУкрЕнерго”, яка є компанією Дмитра Фірташа.
Планувалося, що це підприємство перейме функції „Львівгазу”, і в місячний термін буде розроблено статут комунального підприємства "Львівоблгаз", а його структуру та кошторис буде винесено для затвердження на сесії Львівської обласної ради.
Водночас, під час обговорення цього питання на сесії виникли суперечки у доцільності створення такого підприємства, фінансування якого обернулося би додатковим вантажем для обласного бюджету.
Фракція «Свободи», яка ініціювала винесення питання на сесію, мотивувала створення „Львівоблгазу” кроком назустріч уряду, який би ліквідував газову залежність від приватних структур шляхом створення в області секції газових структур, які би належали державі.
Натомість не підтримали створення „Львівоблгазу” депутати проурядової фракції БЮТу. На закиди «Свободи» голова фракції БЮТ Людмила Козак повідомила депутатів, що до питання можна буде повернутися після обговорення у комісіях облради.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ