Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Депутати Львівщини дозволили розробку 10 родовищ торфу підприємству, де працює 4 людини

Одним із найбільш дискусійних питань сьогодні, 7 липня, під час засідання сесії Львівської облради стало погодження отримання спеціальних дозволів КП ЛОР «ЛЬВІВТОРФ». На минулому пленарному засіданні депутати не проголосували за це питання.

Тоді під час обговорення депутат Михайло Дзюдзь звернув увагу колег на те, що раніше він не чув про таке комунальне підприємство.

«Я вже не першу каденцію є депутатом, але раніше не чув про таке комунальне підприємство Львівської облради. З’ясувалося, що там працює лише чотири працівники, а саме підприємство вже передали у приватні руки», - сказав Дзюдзь.

Тоді ж голова Львівської обласної ради Петро Колодій дійсно підтвердив, що в цьому КП ЛОР справді працює лише чотири працівники, але заявив, що у цей час розпочався «процес відновлення» комунального підприємства.

Цього разу депутати знову провалили питання.

Втрутився  голова Львівської ОДА Олег Синютка, який попросив депутатів підтримати це питання.

«Ну так же неможна», - сказав Синютка.

«Колеги, ми ж домовлялися із головами фракцій!», - нагадав депутатам голова Львівської облради Петро Колодій.

«Ми ж не робимо для когось, ми робимо це для себе», - підтвердив Синютка.

З другого разу депутати підтримали це рішення 70 голосами.

Додамо, що у проекті рішення передбачається погодити комунальному підприємству Львівської обласної ради "ЛЬВІВТОРФ" отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки корисних копалин родовища торфу Солокія (ділянки Центральна, Жужеляни та Угнів), яке є на території Сокальського району Львівської області.

Також  погодити отримання спеціального дозволу на користування надрами з метою геологічного вивчення, у тому числі дослідно-промислової розробки корисних копалин Смільненського родовища торфу (ділянки Смільненська, Конюшків, Бовдури), яке є на території Бродівського району; Скварява-Золочівського родовища торфу (ділянки Скварява-Золочів та Княже),  Золочівськийо район; розробки корисних копалин родовища торфу Помірки (ділянка Південна), Бродівський район;  розробки корисних копалин Печенійського родовища торфу (ділянка біля с. Печенія), Пустомитівський район; розробки корисних копалин Гринівського родовища торфу, Перемишлянський район; Львівського родовища торфу (ділянки Гамаліївка, Грибовичі та Львівська), Пустомитівський район; Бовдурівського родовища торфу, Бродівський район; Верещиця-Янівського родовища торфу (ділянка Мальчиці), Яворівський район; Болозівського родовища торфу (ділянки Болозів, Біличі та Воля-Баранецька), Самбірський і Старосамбірський райони.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ