Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Депутати Львівщини попросили Кабмін знайти кошти на житлові програми для молоді

20 січня під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати звернулася до Кабміну та Верховної Ради щодо фінансової підтримки Державної програми забезпечення молоді житлом на 2013 – 2017 роки. «За» таке рішення проголосувало 74 депутати.

У зверненні вказано, що протягом 15 років найбільш популярним для молоді є механізм пільгового довготермінового кредитування. Саме завдяки дії механізму програми понад 11 тис сімей, з яких 382 у Львівській області, придбали власне житло.

Проте сьогодні більше ста тисяч молодих сімей, з яких 592 з Львівської області все ще потребують поліпшення житлових умов.

Загалом у Львівській області на обліку громадян , що потребують покращення житлових умов перебуває 63 600 сімей, серед них і багатодітні.

Водночас протягом 2013-2014 років на Програму  пільгового довготермінового кредитування молодих сімей та одиноких молодих громадян на будівництво житла із бюджетів усіх рівнів було виділено 196,6 млн грн. За ці кошти вдалося забезпечити власним житлом 581 молоду сім’ю, з яких 12 – у Львівській області, та ввести в експлуатацію 45,4 тис. кв. м житла.

Депутати закликали виділити кошти на реалізацію Програми в Державному бюджеті України на 2015 рік в межах програмних показників, передбачених Постановою Кабінету Міністрів України від 24 жовтня 2012 року № 967.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ