Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Депутати Львівщини вимагають від влади не скасовувати мораторій на експорт деревини

Сьогодні, 29 листопада, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати звернулися до Президента, ВРУ та Кабміну щодо недопущення скасування мораторію на експорт необробленої деревини. Про це повідомив кореспондент Гал-інфо з сесійної зали.

Депутати наголошують, що в Україні спостерігається суттєвий дефіцит деревини, особливо ділової. Деревообробні підприємства потерпають через нестачу деревини і є завантаженими не більше ніж на 50% від потреби.

«В Україні у 2015 році було заготовлено 19,3 млн куб. м. деревини, з яких близько 25% відправлено на експорт», - йдеться у зверненні.

Як зазначено у зверненні, ідея скасування мораторію є лобіюванням інтересів міжнародних корпорацій, для яких Україна є або ж має бути потенційною сировинною базою.

«Твердження, що це було вимогою Угоди про асоціацію з ЄС, є безпідставним, оскільки громадськість не одержала до цього часу  відповідних офіційних роз’яснень. Якщо Євросоюз ставить Україні такі вимоги, то цим самим демонструє, що бачить у нашій країні тільки сировинний придаток», – йдеться у зверненні.

Депутати наголошують, що скасування мораторію на експорт лісоматеріалів у необробленому вигляді доцільне тільки тоді, коли буде створене відповідне нормативно-правове поле, запрацює система аукціонів та пройде певний період, не менше одного року, на їх реалізацію.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ