Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Політика

Депутати Львівщини затвердили Програму підтримки учасників АТО (ООС) та родин Героїв Небесної Сотні

Сьогодні, 18 лютого, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати затвердили Комплексну програму підтримки учасників АТО (ООС) та родин Героїв Небесної Сотні. "За" проголосувало 73 депутати, передає кореспондент Гал-інфо.
Фото - прес-служба Львівської облради.

На підтримку учасників АТО (ООС), їхніх родин, бійців-добровольців АТО, а також родин Героїв Небесної Сотні на 2021-2025 роки з бюджету області передбачили більше 41 млн грн.

Під час обговорення депутати зазначили, що виділеного фінансового ресурсу недостатньо і необхідно вишукати додаткові кошти.

Затверджена програма передбачає кілька напрямків, зокрема, забезпечення на умовах співфінансування житлом учасників АТО (ООС), надання адресних грошових допомог, відшкодування витрат родинам Героїв Небесної Сотні на житлово-комунальні послуги, сімейний відпочинок та реабілітація військових, а також психологічна підтримка учасників АТО (ООС).

Також в програмі передбачено кошти на виготовлення та встановлення пам’ятних знаків на могилах загиблих / померлих учасників АТО (ООС) і Героїв Небесної Сотні, або за згодою родини відбувається компенсація у вигляді виплати одноразової грошової допомоги. 

За даними профільного департаменту, зараз на Львівщині є близько 20 тисяч демобілізованих учасників ООС, 320 загиблих Героїв та 1244 осіб з інвалідністю внаслідок війни.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ