Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати Львівщини збільшили суму допомоги, яку вони роздаватимуть громадянам до 12 млн грн.

Учора, 12 січня, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати внесли зміни до Комплексної програми соціальної підтримки окремих категорій громадян Львівської області на 2014 – 2017 роки, затвердженої рішенням Львівської обласної ради. За таке рішення проголосувало 70 депутатів.

Особливо бурхливо депутати обговорювали питання розподілу матеріальної допомоги громадянам, які звертаються до Львівської обласної ради.

Раніше в програмі було передбачено на таку допомогу 11 млн грн, однак в бюджеті Львівщини, який прийняли учора, 12 січня, на цей пункт передбачили 12 млн грн. Таким чином на одного депутата припадає до 120 тис грн на рік, які він може роздати громадянам, що звертаються за допомогою.

У Програмі зазначено, що чисельність громадян, які вже звернулися за допомогою до ЛОР, становить 7 тис осіб, а середній розмір допомоги становить – 1 571 грн.

Адресну допомогу громадяни можуть отримати один раз на рік. Дехто з депутатів зауважив, що часом допомогу отримують не ті, хто реально її потребує.

Депутат Ярослав Качмарик запропонував зазначити, що виділені кошти потрібно використати в першій половині року, адже у вересні можуть бути нові вибори. Однак цю пропозицію не ставили на голосування.

Депутат Сергій Касян наголосив, що в бюджеті заклали на допомоги на 1 млн грн. більше чим було передбачено в Програмі, і запропонував віддати ці гроші на ті округи, які за підсумками виборів не отримали своїх депутатів у раді. Хтось із депутатів запропонував, щоб ці кошти між округами розділив голова облради, інші ж почали кричати «ні!». За це депутати також не голосували.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ