Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Львівщини звернулися до Президента з вимогою повернути Львівський автобусний завод у держвласність

Сьогодні, 20 січня, депутати Львівської обларади під час засідання сесії звернулися до Президента, Кабміну, Генпрокуратури та Фонду державного майна щодо повернення Львівського автобусного заводу в державну власність. "За" таке питання проголосувало 79 депутатів.

Зокрема, у зверненні йдеться про те, що попередня влада не була зацікавлена у тому, щоб вирішити це питання.

Львівський автобусний завод засновано в 1945 році. Випуск автобусів марки ЛАЗ до 2001 року сягав 14 600 одиниць на рік, а загальна кількість - більше 365 тис. автобусів.

На заводі було налагоджено високотехнологічне виробництво гідромеханічних коробок передач, які поставляли різним підприємствам.

15 жовтня 2001 року Фонд держмайна провів приватизацію ВАТ "Львівський автобусний завод", при якій було продано 70,41% пакета акцій українсько-російському спільному науково-виробничому підприємств ТзОВ "Сіл-Авто".

Після цього виробництво занепало і виникли борги із зарплати, скорочено штат працівників, підприємство майже доведено до банкрутства, а майно розпродують і використовують не за призначенням.

Голова профільнї комісії Олег Рісний заяви, що є великі шанси "мати такий прецедент", тобто повернути підприємство в державну власність.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ