Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати Львівської міської ради подолали вето міського голови на ухвалу про управління освіти

Депутати Львівської міської ради подолали вето міського голови на ухвалу щодо затвердження Положення про управління освіти «Про затвердження Положення про управління освіти Львівської міської ради, структури управління освіти Львівської міськоїради та внесення змін до ухвал міської ради від 06.07.2006 №94, від 08.07.2010 №3704 (зі змінами), від 29.09.2011 №762, від 14.07.2011 №725». За відповідну ухвалу проголосувало 65 депутатів. Про це повідомила прес-служба Львівської міської ради.

«З 1 лютого освіта міста Львова має єдиного керівника – це є управління освіти, забрано вплив районних адміністрацій. Усі речі, про які ми говорили, - реалізовані. Ухвала приймається з порушенням чинного законодавства», - зазначив мер Андрій Садовий.

Нагадаємо, 29 грудня на засіданні Львівської міської ради було прийнято рішення про те, що управління освіти безпосередньо підпорядковуватиметься заступникові міського голови з гуманітарних питань. Відповідну ухвалу внесли як додаткове питання. Міський голова заметував цю ухвалу.

За словами начальника юридичного управління Львівської міської ради Гелени Пайонкевич, ухвала суперечить чинному законодавству.

«Щодо внесення змін до структури Львівської міської ради, то у відповідності до Закону України «Про місцеве самоврядування» та рішення Конституційного суду, внесення змін до структури може приймати Рада виключно за пропозицією міського голови. Тобто, пропозиції щодо зміни структури міської ради мають подаватись  виключно міським головою», - наголошує Гелена Пайонкевич.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ