Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Львівської міськради прийняли звернення до Президента України з приводу політичної ситуації в державі (доповнено)

Першим питання порядку денного сьогоднішнього засідання Львівської міської ради був розгляд питання щодо політичної ситуації в Україні. Міський голова Андрій Садовий надав можливість кожній фракції міськради висловитися з цього питання або ж зачитати свій проект звернення.

Цим правом скористалися фракції ВО «Свобода» та БЮТу. Після зачитаних звернень секретар Львівської міської ради Володимир Квурт зачитав спільну заяву від депутатського корпусу, в якій містяться заклики до Президента проявити твердість, припинити діяльність ВРУ та оголосити повторні вибори. До фракцій БЮТ та НУ у Верховній Раді депутати міськради звернулися із закликом відкинуті власні амбіції і йти на вибори єдиним блоком спільно з всіма національно-демократичними силами.
 Окрім того, фракція БЮТ у Львівській міськраді запропонувала депутатам відмовитися від їхніх канікул і бути напоготові захищати державність України у стінах ЛМР. Ініціативу фракції БЮТ підтримав міський голова Андрій Садовий, який запевнив депутатів, що в разі потреби обов’язково потрібно зібрати кворум під час літніх канікул.

Текст звернення подаємо повністю.

„Звернення Львівської міської ради до Президента України та Українського народу
6-7 липня 2006 року увійшло в історію України, як дата реваншу комуністичних та олігархічних ідей, своєрідного легітимізованого ГКЧП. Комуністична група-239 яку очолював О.Мороз у 1990 році перетворилась у комуно-олігархічну групу-238 у 2006-му. Це виразно загрожує Україні поворотом в обійми до східного сусіда, оскільки від учасників коаліції зазвучали радісні коментарі про двомовність, відмову від євроатлантичного напряму, спекуляції тим, що в Європі нас ніхто не чекає тощо.
Формування реваншистської "антикризової" коаліції в складі ПР, СПУ та реанімованої КПУ порушує стабільність в Україні, загрожує її безпеці, територіальній цілісності і неминуче призведе до загострення соціально-економічної та політичної ситуації.
Львівська міська рада не може миритися з існуючим станом речей у державі і нагадує, що 22 листопада 2004 року першою в Україні закликала народ до опору, а львів'яни масово вийшли на Майдан. Тому у цей кризовий момент закликаємо Президента, який отримав владу від українського народу, проявити твердість і, з метою стабілізації ситуації в Україні, припинити повноваження Верховної Ради України та оголосити про проведення нових парламентських виборів.
Вимагаємо від лідерів патріотичних сил, що привели до влади Президента України, припинити чвари, відкинути амбіції, забути про образи, створити єдиний виборчий список і йти на вибори одним політичним блоком, згуртувавшись навколо національних цінностей. Тільки таким чином можна повернути довіру українського народу і здобути остаточну перемогу.
Вимагаємо від Президента України розпочати процес очищення влади від посадових осіб, які становлять потенційну загрозу Україні: ініціювати проведення люстрації, усунути з влади осіб із заплямованою репутацією та, найголовніше, виконати гасло Майдану «Бандитам - тюрми!», реалізація якого забезпечить наведення елементарного порядку в державі. При формуванні кадрової політики закликаємо опиратися виключно на національні сили.
З метою прискорення розспуску парламенту закликаємо депутатів фракцій „Наша Україна" і БЮТ у Верховній Раді України скласти депутатські мандати і тим самим підтвердити цінності, декларовані на Майдані.
Львівська міська рада закликає львів'ян бути готовими до активних дій та, згідно з Конституцією України, використати своє право на здійснення заходів, "спрямованих на захист Української державності, її державного ладу, суверенітету і територіальної цілісності". В ім'я майбутнього наших дітей закликаємо не бути байдужими та відстояти демократію і національні пріоритети в Україні.
Слава Україні!
Схвалено сесією Львівської міської ради 13 липня 2006 року”

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ