Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати Львівської міськради відмовилися оцінити роботу міського голови Садового

Сьогодні, 14 квітня, під час сесії Львівської міської ради мер Львова Андрій Садовий відзвітував про роботу виконавчих органів за 2008 рік. Відзвітував не розлого і без пояснень, а вклався щонайбільше у хвилин 20 і не „з аркуша”: усім депутатами звіт мера було роздано ще минулого тижня, тож всі знали, про що йдеться на отих 134 сторінках. Все було добре, аж поки депутати не почали голосувати. Як наслідок – торішня робота мера не отримала жодної оцінки – ні позитивної, ні негативної.
Отож, спочатку ніщо не віщувало жодних несподіванок. Слухаючи звіт міського голови, мимоволі можна було дійти висновку, що всі проблеми міста постають через низький відсоток податків, які залишаються у Львові. За його словами, торік із суми податків, сплачених до міського бюджету, лише 28% залишилось у місті, а 72% пішли у Держбюджет. «Але беручи реально, якщо Львівська залізниця і нафтопровід «Дружба» безпосередньо сплачують податки до Держбюджету, то в нас залишається лише 7% податкових надходжень», – наголосив Андрій Садовий.

На його думку, якби у місті осідало більше коштів від податкових надходжень, це б вирішило всі міські проблеми. «Ставлення до міського самоврядування з боку держави – це геноцид українського народу», – пафосно заявив мер Львова.

Після свого звіту Андрій Садовий також сказав: «Рік минув як один день, це наша з вами історія. Були складні моменти, але й було багато позитиву. Приємно, що ми залишаємося конструктивною командою, яка несе відповідальність за місто».

Звіт Садового мера викликав у близько двох десятків депутатів з 61 присутнього у залі бажання поставити мерові питання. Втім, згодом половина з охочих відмовилася ставити питання мерові, розійшовшись по кав’ярнях в очікуванні голосування.

Однак, частина з депутатських питань невдовзі матиме своє продовження. Зокрема, запитання депутата Сергія Смирнова про те, що ФК «Львів» не має футбольного поля, на якому міг би проводити матчі, отримало підтримку мера, котрого донині аж ніяк не можна було назвати футбольним фанатом. Андрій Садовий запропонував депутатському корпусу від імені сесії звернутися до почесного президента ФК «Карпати» Петра Димінського з проханням надати право ФК «Львів» проводити матчі на стадіоні «Україна». І зазначив, що це питання він порушить, коли у травні обговорюватимуть підписання Меморандуму про співпрацю з ФК «Карпати».

Та найбільшою несподіванкою став результат голосування за те, щоб визнати звіт мера про роботу «задовільним». За це проголосувало лише 32 депутати, для ухвалення позитивної оцінки потрібно було 46. Отож, наслідком роботи мера торік вважати те, що вона не заслужила жодної оцінки серед депутатів міськради.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ