Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Львівської міськради вимагають впорядкувати роботу польського консульства у Львові щодо видачі віз

Голова фракції ВО „Свобода” у Львівській міськраді Василь Павлюк від імені 4 фракцій – „Свободи”, „Пори”, УНП та ПРП сьогодні на сесії ЛМР виступив із заявою щодо видачі віз консульською установою Республіки Польща у Львові.
Голови цих фракцій просять від імені Львівської міської ради звернутися до Президента України та українського уряду з вимогою відкриття нового консульства РП в одному з обласних центрів Західної України (Тернопіль, Івано-Франківськ чи ін.) для максимального забезпечення прав українських громадян. Окрім того, вимагають від Міністерства закордонних справ України та Республіки Польща негайно впорядкувати роботу щодо видачі віз громадянам України в місті Львові, а також звернутися до начальника ГУ МВС у Львівській області Василя Пісного з проханням вжити оперативних заходів для усунення шахрайства під час оформлення віз у польському консульстві.
„Після входження до Шенгенської зони Польща неодноразово робила декларативні заяви про спрощення порядку оформлення віз для українців, однак реальних кроків для цього не робила, - йдеться у заяві 4 фракцій. – 5 лютого 2008 року у консульстві припинили прийом документів від громадян з так званої живої черги у зв’язку з чим приймалися особи, які зареєструвалися на інтернет-сторінці установи. Однак реєстрація на інтернет-сторінці блокується через невідомі причини. Окрім того, біля консульства підозрілі особи пропонують громадянам всього за декілька сотень євро свої „послуги” за оформлення віз в найкоротші терміни. Тисячі людей, які приїжджають з усієї України або з віддалених куточків Льіввщини, уже впродовж тижня щодня стоять під стінами Генконсульства з надією отримати візу, проте чиновники консульства ігнорують права українців”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ