Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Львівської облради хочуть заборонити комуністичну ідеологію

На продовженні сесії Львівської обласної ради, 10 квітня депутати прийняли рішення „Про правову оцінку злочинів комуністичного режиму в Україні”, у якому вони пропонують заборонити в країні комуністичну ідеологію.
Депутати проголосували за те, аби звернутися до Президента та Верховної Ради „щодо законодавчої ініціативи подання проекту відповідного Закону України, згідно з яким у країні взагалі б заборонили комуністичну ідеологію як таку.
Також прийнятому у рішенні пропонується „Провести інвентаризацію архітектурно-будівельних об’єктів (пам’ятники, обеліски, стели, барельєфи тощо), які містять символи тоталітарного комуністичного режиму та відповідно до чинного законодавства ініціювати демонтаж тих з них, які не належать до об’єктів культурної спадщини та не охороняються законом”. А спеціалізованому комунальному підприємству „Доля” сприяти виявленню та гідному перепохованню останків учасників другої світової війни.
„Ви лише уявіть собі, що у нас на Львівщині є пам’ятники з написами „Тут лежать загиблі від рук українських буржуазних націоналістів”, – зауважила під час доповіді голова спеціально створеної депутатської комісії облради Лариса Федорів. – Тому пропоную прийняти до Президента та парламенту відповідне звернення, яке є прагненням вшанування пам’яті мільйонів невинних жертв, які трагічно загинули внаслідок злочинної діяльності на українських землях комуністичного режиму як злочинного і таким чином аби він став на один щабель з фашизмом та неофашизмом”.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ