Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Львівської облради проголосували за передачу лікарні відновлювального лікування громадам Червонограда та Соснівки

Депутати ЛОР продовжують обговорення питання утворення у Соснівці Львівської обласної лікарні відновлювального лікування N3 та скасування фтизіопульмонологічного диспансеру, який продовжує діяти у приміщенні лікарні відновлювального лікування. У проекті рішення є закриття фтизіопульмонологічного диспансеру та повернення майна та приміщень лікарні відновлювального лікування громаді Червоногруда та Соснівки. За це рішення в цілому проголосувало 89 депутатів ЛОР.


 Як зазначив під час обговорення голова комісії з питань охорони здоров’я Олесь Лемішко питання навколо Соснівської лікарні практично не лежить у медичній стороні, оскільки колектив шахти «Надія», котра знаходиться у місті Соснівка організовує пікети та мітинги щоразу, коли питання по соснівській лікарні виноситься на засідання ЛОР. Як наголосив під час обговорення голова ЛОДА Петро Олійник дійсно, під територією лікарні знаходиться значне родовище високоякісного вугілля, яке не потребує збагачення.
 На сесії ЛОР виступила депутат Соснівської міськради Віра Савицька, котра виступила проти відкриття у Сосонівці лікарні відновлювального лікування з тими ж таки функціями фтизіопульмонологічного центру. За словами депутата ЛОР Василя Пазиняка точка зору депутата Соснівської міськради не відображає об”єктивних потреб жителів Червонограда і Соснівки, оскільки дійсно в цих містах області є значна проблема з туберкульозом. За його словами ця політична акція, яка здійснена навколо питання соснівської лікарні спричинена покладами вугілля, які шахта «Надія» має намір видобувати.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ