Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Львівської облради прийняли звернення до Президента з приводу політичних подій у Верховній Раді України

5-та позачергова сесія Львівської обласної ради V демократичного скликання прийняла звернення до Президента України та українського народу. Текст звернення подаємо нижче.

„В Україні здійснюється спроба антидемократичного перевороту. Ми стали свідками зради одного із учасників Коаліційної угоди - Олександра Мороза, який особисті кар'єрні амбіції поставив вище за волю своїх виборців. Він змусив нас пригадати, що саме Мороз був керівником антиукраїнської «групи 239», саме Мороз, створивши Соціалістичну партію, допоміг компартійній номенклатурі уникнути відповідальності у 1991 p., саме Мороз вдруге привів Кучму до влади, зрадивши «Канівську четвірку», а нещодавно пішов на відверту співпрацю з російською «Родіною» та її одіозним лідером, «героєм Тузли» Рогозіним.
Коаліція, що утворилася внаслідок обрання Олександра Мороза головою Верховної Ради України, є закономірною в тому сенсі, що комуно-соціалісти об'єдналися із виплеканими ними ж олігархами, кримінальними елементами, сепаратистами. Єдине, що їх об’єднує - це антиукраїнство та реалізація планів, створених поза Україною.
Заявляємо, що на сьогодні єдиною легітимною владною інституцією в Україні є Президент Віктор Андрійович Ющенко, який отримав владу від Українського народу. А тому у цей кризовий момент закликаємо Президента проявити твердість, взяти на себе всю повноту відповідальності, виконати свої обов'язки та вжити негайних заходів для збереження Української державності. Ми декларуємо одностайну підтримку Президента та запропонованих ним напрямків розвита держави та суспільства, європейської інтеграції України, дотримання світових демократичних цінностей.
Вимагаємо негайного приведення до присяги суддів Конституційного Суду та скасування Конституційної реформи як такої, що не відповідає національним інтересам України, яку було прийнято з порушенням процедури і яка не була схваленою Українським народом. Львівська обласна рада розглядає нав'язану Морозом-Кучмою-Януковичем-Медведчуком Конституційну реформу як крок до знищення Української держави через запровадження колективної безвідповідальності Верховної Ради в умовах становлення держави.
Вимагаємо від Президента України використати надане йому Конституцією України право достроково припинити повноваження Верховної Ради України та оголосити про проведення нових парламентських виборів. На час проведення виборчої кампанії ввести пряме президентське правління.
Вимагаємо від Президента України розпочати процес очищення влади від посадових осіб, які становлять потенційну загрозу Україні: опублікувати списки агентів КДБ – СРСР, які перебували або перебувають на державних посадах в україні, ініціювати проведення люстрації, яка б забезпечила відсторонення від державних посад комуністів, кагебістів та кучмістів, усунути із влади лсіб із заплямованою репутацією, виконання гасла Майдану „Бандитам – тюрми!”, реалізація якого забезпечить наведення елементарного порядкув державі. У державі необхідно провести повноцінний судовий процес над комуністичною ідеологією та її апологетами за злочини проти людства. При формуванні кадрової політики опертися на національні сили.
Закликаємо усі демократичні, проукраїнські політичні сили згуртуватися, відкинути власні амбіції і, разом з українською громадськістю, об’єднатися навколо Президента України, дати рішучу відсіч ініціаторам антидемократичного перевороту.
Закликаємо українців бути готовими до активних дій та використати своє право згідно зі статтею 5 Конституції України здійснювати заходи, спрямовані на захист Української державності, її державного ладу, суверенітету і територіальної цілісності.»

Звернення до Президента України та Українського народу підтримали 90 депутатів Львівської обласної ради. Окрім того, депутати облради прийняли рішення рекомендувати депутатам Верховної Ради України із фракцій БЮТ та НУ скласти свої депутатські повноваження в разі блокування роботи ВРУ.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ