Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Спорт

Депутати Львівської облради вимагають повернути стадіону "Україна" 3-ю категорію

Депутатський корпус Львівської обласної ради звернувся до Прем’єр-міністра України Дениса Шмигаля та Президента УАФ Андрія Павелка щодо безпідставного позбавлення стадіону «Україна» права приймати матчі УПЛ.
Гал-інфо

Подаємо повний текст звернення депутатів Львівської облради.

ЗВЕРНЕННЯ до Прем’єр-міністра України, Президента Української асоціації футболу, Виконавчого директора Української Прем'єр-ліги щодо безпідставного позбавлення стадіону «Україна» у м. Львові права приймати футбольні матчі української Прем'єр-ліги

Ми, депутати Львівської обласної ради, обурені ситуацією, що склалась навколо стадіону «Україна» у м. Львові, та закликаємо центральну владу, керівництво Української асоціації футболу (далі – УАФ), Української Прем'єрліги не позбавляти мешканців Львівщини можливості відвідувати футбольні матчі.

Стадіон «Україна» у місті Львові – це багатофункціональний стадіон, який має свою давню та славетну історію; стадіон, яким пишаються львів’яни та гості міста. Саме тут нещодавно проводила свої офіційні матчі Національна команда України з футболу; тут відбувались матчі Групового етапу Ліги Європи під егідою УЄФА; тут суперники чоловічої та жіночої національних команд та клубів-учасників Єврокубків планують проводити свої матчі для позарегламентних передматчевих тренувань.

Футбольні клуби Львівщини завжди достойно представляли честь нашої області на всеукраїнському та міжнародному рівнях. Стадіон «Україна» у м. Львові завжди радо приймав футбольні клуби у своїх стінах. Тому ні в кого не виникає жодних сумнівів, що стадіон відповідав та відповідає усім вимогам та критеріям, для проведення футбольних матчів, у тому числі Української Прем'єр-ліги. Востаннє Комітет з питань стадіонів та безпеки проведення змагань УАФ оприлюднив список стадіонів, які відповідають структурним критеріям категорій УАФ 15 лютого 2021 року. Стадіон «Україна» у м. Львові було визнано таким, що відповідає структурним критеріям 3-ї категорії УАФ.

Незважаючи на те, що абсолютно жодних змін до Регламенту інфраструктури стадіонів та заходів безпеки проведення змагань з футболу не вносилося, 9 липня 2021 року Комітет з питань стадіонів та безпеки проведення змагань УАФ оприлюднив новий список, яким понизив стадіон «Україна» у м. Львові в категорії, присвоївши йому 2-гу категорію. Як відомо, стадіони, що відповідають структурним критеріям 2-ї категорії УАФ, позбавлені права приймати матчі Української Прем'єр-ліги – першої за рангом футбольної ліги в Україні.

Варто зазначити, що абсолютно жодних змін інфраструктура стадіону «Україна» у м. Львові з 15 лютого до 9 липня 2021 року не зазнала; усім структурним критеріям для 3-ої категорії (місця для глядачів; умови для гравців та офіційних осіб; робоча зона для представників засобів масової інформації) стадіон і надалі відповідає. Наскільки нам відомо, керівництво стадіону «Україна» перед проходженням атестації взагалі не отримувало жодних зауважень та скарг. До того ж, жодних аргументів та мотивів прийняття відповідного рішення до сьогодні не озвучено, що вкотре підтверджує свідоме бажання футбольних функціонерів позбавити стадіон «Україна» у м. Львові можливості приймати футбольні матчі.

Варто зазначити, що таке безпрецедентне рішення атестаційного комітету УАФ викликало величезну хвилю обурення з боку громадськості, вболівальників, журналістів. Ми повинні сприяти розвиткові спорту в нашому регіоні, і зробимо все можливе, щоб футбольні клуби продовжували функціонувати та дарували глядачам гарні емоції. Твердо переконані, що особисті амбіції та кулуарні змови не повинні ставати на заваді розвитку футболу.

Враховуючи наведене, ми, депутати Львівської обласної ради, закликаємо Прем’єр-міністра України, Президента Української асоціації футболу, Виконавчого директора Української Прем'єр-ліги не створювати перешкод для функціонування стадіону «Україна» у м. Львові та проведення на ньому матчів Української Прем'єр-ліги, а також переглянути рішення щодо присвоєння стадіону категорії УАФ.

Ми живемо у вільній демократичній країні, де кожен має право вибору, і вважаємо неправомірним та незаконним змушувати футбольні клуби штучними та неаргументованими методами грати свої домашні матчі виключно на певних стадіонах.

Львівщина завжди готова організовувати масові спортивні та культурновидовищні заходи, а також забезпечувати їх проведення на найвищому рівні, але безпідставні та необґрунтовані рішення можуть позбавити мешканців Львівської області відчувати радість спортивних заходів. 

Прийнято на VІ черговій сесії
Львівської обласної ради
VIIІ скликання
13 липня 2021 року

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ