Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Львівської облради закликають створити єдиний опозиційний Блок порятунку держави

Львівська обласна рада закликає лідерів партій, які входять в блок „Наша Україна”, не входити в „олігархічний блок і утворити єдиний опозиційний Блок порятунку держави”. Таке звернення депутати ЛОР прийняли сьогодні, 3 серпня, на сесії ЛОР, яка завершила свою роботу близько 20 години 30 хвилин. „Львівська обласна рада категорично не сприймає уряду, який очолює порушник порядку, головний фальсифікатор виборів Віктор Янукович”, — зазначається у зверненні.
 Як зазначив у коментарі „Гал-info” голова ЛОР Мирослав Сеник, він не думає, що звернення Львівської обласної ради якось вплине на рішення лідерів блоку „Наша Україна”, однак це той крок, який Львівська облрада мала зробити в ситуації, яка склалась.
 У зверненні Львівської облради зазначається:
„Львівщина завжди послідовно підтримувала Президента України Віктора Ющенка, його політичний курс на демократичний розвиток держави, інтегрування України у європейські структури. Програма Глави держави, з якою він здобув перемогу на президентських виборах, логіка його дій вселяли у нас та  виборців Львівщини віру у те, що наша країна має європейське майбутнє і зможе вирватись з посттоталітарного, постколоніального  простору.
Депутати Львівської обласної ради також завжди були послідовні у своїй підтримці обраного Президентом України курсу. На сесії ми одноголосно підтримали створення національно-демократичної коаліції, а після її руйнації – категорично вимагали від Президента дотримуватися своїх зобов’язань з передвиборчої програми.
Але сьогодні, після подання Президентом держави кандидатури В. Януковича на посаду прем’єр-міністра, не тільки депутатський корпус Львівської обласної ради, а й вся львівська громада виявилися введеними в оману. Бо ця особа, зважаючи на попередній досвід її діяльності, ніколи не була і не буде об’єднавчою для всієї України. Львівська обласна рада не сприймає уряду, який очолює порушник закону, головний фальсифікатор виборів!
Ми переконані, що під гаслом примирення України приховано об’єднання комуно-олігархічних кланів різних мастей, а також  відвертих антиукраїнських сил, які ніколи не приховували своїх позицій. Для досягнення своєї мети вони готові підписати будь-який погоджувальний документ, щоб завтра його зневажити, як було розтоптано цінності Майдану, як вже сьогодні топчуть українську ідею, національну історію, культуру, духовність.
Завтра у політиці та економіці і далі будуть продовжуватися їх основні аргументи – автомат і кулак Калашникова.
Найвищим представницьким органом на Львівщині є обласна Рада і тому ми застерігаємо новітніх коаліціонерів від спроб політичних чи економічних репресій в Галичині та закликаємо усвідомити свою відповідальність перед Україною. Ми не допустимо повернення та реваншу одіозних осіб періоду кучмізму. Львівщина завжди була, є і буде найтвердішим форпостом української державницької ідеї і нікому не дозволить ревізію наших національних цінностей!
У зв’язку з цим закликаємо усі національно-демократичні сили, представлені у всіх регіонах та на всіх рівнях негайно розпочати процес об’єднання в єдину потужну національно-демократичну політичну силу. Бо тільки так ми можемо протистояти силам реваншистів та запобігти руйнації України та збереженню нашої національної ідентичності.
Львівська обласна рада вимагає від лідерів політичних партій НСНУ, НРУ, КУН, ХДС не входити в олігархічно-комуністичну більшість та утворити єдиний загальнонаціональний опозиційний блок порятунку держави.
Львівська обласна рада заявляє про готовність розпочати об’єднавчий процес.
        Прийнято на VІ позачерговій сесії Львівської обласної ради V демократичного скликання 3 серпня 2006 року.”
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ