Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство  |  Культура

Депутати Львова хочуть оглянути аварійні пам’ятки «Шевченківського гаю»

Депутат Львівської міської ради Валерій Веремчук, який на сесії, 2 березня, озвучив факти руйнування пам’яток в Музеї народної архітектури та побуту імені Климентія Шептицького, закликав керівництво музею публічно представити стратегію розвитку. Про це він написав на своїй сторінці у соціальній мережі Фейсбук.
Фото - Гал-інфо.

Валерій Веремчук нагадав, що минулого тижня виконком міськради рішенням про розробку Стратегії розвитку Музею народної архітектури та побуту ім. К. Шептицького. Стратегію мають напрацювати до 15 травня.

Він закликав для більшої ефективності роботи долучити до формування стратегії людей, яким небайдужа доля музею: «Це експерти-мистецтвознавці, етнографи, товариства «Гуцульщина», «Лемківщина», «Холмщина», «Бойківщина», журналісти, які роками вивчали і говорили про проблему. Доречними будуть і рекомендації Бориса Рибака, який понад 15 років керував музеєм, і знає його від «а» до «я». Також – настоятеля Свято-Іванівської Лаври о. Юстина Бойка. Це важливо, бо саме вони роками не лише закликали рятувати унікальні пам’ятки, а й по можливості робили це власними силами. Тому неправильно було б зараз зігнорувати їхні думки і пропозиції».

Він також наголосив, що доля музею не байдуже усім львів’янам.

«Пропоную нинішньому його директору Роману Назаровцю публічно розповісти про своє бачення стратегії розвитку музею, які вже є напрацювання, ідеї. Також вважаю за потрібне вже цього тижня організувати робочу зустріч безпосередньо на місці. Пане директоре, запросіть на територію музею керівників фракцій, фахівців управління культури, представників згаданих товариств. Оглянувши об’єкти, матимемо більше розуміння, з чого варто починати. А починати потрібно невідкладно. Для експонатів, які пережили століття, при їхньому нинішньому критичному стані фатальними можуть стати навіть кілька місяців», - написав Валерій Веремчук.

Львів втрачає "Шевченківський гай": хати гниють, а церкви протікають

Нагадаємо, як повідомляло Гал-інфо, на сесії, 2 березня, міський голова Львова Андрій Садовий заявив, що бюджетна комісія повинна розглянути можливість додаткового виділення коштів на порятунок об'єктів музею.

Він доручив заступнику Андрію Москаленку зайнятися цим питанням.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ