Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати міськради затвердили Програму розвитку освіти м. Львова на 2008-2012 рр.

Депутати Львівської міської ради затвердили програму розвитку освіти на 2008-2012 роки. Програма укладена в шести напрямках, кожен з яких має свої проекти та шляхи їх реалізації. Про це «Гал-info» повідомили у прес-службі Львівської міської ради.
Програма визначає стратегію розвитку освіти у Львові, за нею вже цього року реалізовуватимуть конкретні заходи. Програму затверджують, аби громадськість міста могла ознайомитися з планами посадовців щодо розвитку освіти і чітко бачити .
Метою програми є розбудова якісної, ефективної та доступної для кожного системи освіти м. Львова, що відповідає вимогам громади, запитам особистості та потребам держави і базується на духовних цінностях українського народу
Заплановане створення локальних округів, де місто візуально можна поділити не на райони, як це є зараз, а на мікрорайони. У кожному мікрорайоні слід вивчати запити і потреби громади. У кожному окрузі має бути дитячий садок, початкова школа, гімназія чи ліцей. Оскільки, у Львові розвивається профільне навчання, то в окрузі повинні бути навчальні заклади різного спрямування.
Програма включає в себе 17 проектів. Серед них великий проект «Позашкілля», у якому передбачена виховна робота, спрямована на здоров’я дитини, її безпеку у школі. Також проект “Система освіти дітей з особливими потребами“, метою якого єзабезпечення умов для розвитку та адаптації у суспільстві дітей з фізичними вадами, створення системи щодо виявлення, обліку, надання консультаційно-діагностичної допомоги дітям з особливими потребами, поширення інтеграції дітей з особливими потребами у загальноосвітні школи та дошкільні навчальні заклади.
Управління реалізацією Програми здійснює Львівська міська рада, а саме управління освіти департаменту гуманітарної політики Львівської міської ради. Фінансування програми здійснюватиметься з Державного бюджету України та міського бюджету м. Львова.
«Це позитивно, що врешті-решт ми матимемо програму розвитку освіти у місті Львові на 2008-2012 роки. Програма охоплює і дошкільну освіту, і середню освіту. Тут вперше говориться і про охорону здоров’я вчителів і піднімається питання фінансової підтримки творчих вчителів. Програма передбачає не тільки комп’ютеризацію шкіл, але і оновлення матеріально-технічної бази, оснащення кабінетів новими меблями та партами. Я думаю, що депутати, які вивчали цю програму, і освітяни, які працювали над цією Програмою побачили перспективу розвитку освіти у місті. Програма є всеохоплююча та вартує уваги. Я думаю, що депутатський корпус її підтримає», — говорить голова постійної депутатської комісії медицини, освіти, науки і соціального захисту Володимир Оверко.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ