Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати не хочуть бачити рекламу «МММ-2011» на львівських трамваях

Сьогодні, 22 березня, під час засідання сесії Львівської міської ради депутат від фракції ВО "Свобода" Тарас Кравець звернувся до міського голови Львова та прокурора Львівської області з вимогою перевірити правомірність діяльності організації "МММ-2011" у Львові.

Як повідомив депутат, ще минулого місяця у Львові поширили зовнішню рекламу організації "МММ-2011", яка по суті є правонаступником скандально відомої фінансової піраміди 1990-х років у Російській Федерації – акціонерного товариства "МММ".

"Унаслідок діяльності акціонерного товариства "МММ" у 1990-х роках на території пострадянського простору від шахрайських дій, за матеріалами різноманітних джерел, постраждали близько 15 мільйонів людей, а ще близько 50 людей вчинили самогубство. 3 лютого 2011 року Федеральна антимонопольна служба Російської Федерації у своєму висновку зазначила, що фінансова піраміда "МММ-2011" має усі ознаки шахрайства, оскільки вона ніколи не принесе очікуваного вкладниками прибутку. Окрім цього, діяльність цієї фінансової піраміди у Республіці Білорусія зупинили за допомогою Служб державної безпеки", – повідомив Тарас Кравець.

За словами свободівця, згідно із Законом України "Про рекламу", реклама послуг (банківських, страхових, інвестиційних тощо), пов'язаних із залученням коштів населення, або осіб, які їх надають, дозволена лише за наявності спеціального дозволу, ліцензії, що підтверджує право на здійснення такого виду діяльності.

"Така реклама має містити номер дозволу, ліцензії, дату їх видачі та найменування органу, який видав цей дозвіл, ліцензію. У рекламі таких послуг заборонено повідомляти розміри очікуваних дивідендів, а також інформацію про майбутні прибутки, крім фактично виплачених за підсумками не менш як одного року. Зважаючи на викладене вимагаю перевірити правомірність діяльності організації "МММ-2011" у м. Львів з огляду на обставини, викладені у цьому зверненні, вжити заходів аби демонтувати встановлені об'єкти зовнішньої реклами цієї організації та припинити розміщення та поширення будь-яких форм та видів реклами організації "МММ-2011" у Львові", – додав свободівець

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ