Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати не повірили, що контрабанда на мільйон йшла через Львів транзитом

За фактом затримання вантажівки, яка везла контрабандний товар на суму близько мільйона гривень, порушено кримінальну справу. Про це сьогодні, 9 березня, виступаючи на сесії Львівської облради, повідомив заступник голови Державної митної служби Віктор Бондар.

«Ми добу чекали на представника фірми, якій належав вантаж, і в його присутності відкрили вантажівку. Хоча ця вантажівка йшла транзитом через Україну, і відкривати її було не зовсім правильно з юридичної точки зору. Якби ми не виявили там контрабанди, виникло б питання, на якій підставі ми взагалі її відкривали», – сказав Бондар.

Депутат Львівської облради Олег Тягнибок у своєму виступі інформацію про транзит вантажу спростував. «Ви хочете сказати, що автомобіль йшов транзитом у Чернівці? Авто виїхало з Польщі з вантажем на 1млн 200 тис. євро, а заїхало в Україну з вантажем 200 тис. грн. Це чітка схема зловживань», – додав він.

Перший заступник голови Львівської облради Петро колодій значив, що протягом минулого і цього року поза митним контролем через Львівську митницю пройшли 700 таких вантажівок, лише за лютий цього року одна і таж і фірма перевезла 166 машин.

На що заступник голови ДМСУ зазначив: «Якщо є конкретні факти, звертайтеся в СБУ, до прокуратури, нехай порушують справу».

«Можливо, ми комусь наступили на горло, але готові співпрацювати з Львівською облрадою і реагувати на звернення облради», – сказав він.

Петро Колодій у своєму виступі заперечив, що має якийсь особистий інтерес у цій справі. Він також у своєму виступі відкинув звинувачення, що сам чи його родичі працюють або працювали на митниці.

Нагадаєм, як повідомила прес-служба ВО «Свобода», 5 березня 2011 року працівники ДАІ та депутати Львівської обласної ради затримали на території Львова контрабандний вантаж вартістю близько 1 мільйона доларів, який безперешкодно пройшов митний пост у Раві-Руській. Вантажівку тримали 10 годин, поки митники не відреагували і не виявили у вантажівці контрабанду. «Свобода» заявила про причетність до контрабанди керівництва ДМСУ.

Воодночас Львівська митниця через прес-службу заявила, що інформація про сприяння митниці окремим фірмам у їх контрабандній діяльності не має під собою підстав і не відповідає дійсності. "Ми вважаємо, що такі заяви дестабілізують ситуацію в регіоні", - йдеться в повідомленні
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ