Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Депутати не впевнені, що проголосують у четвер бюджет Львова

Депутати Львівської міської ради не впевнені, що голосуватимуть за міський бюджет на найближчій сесії у четвер. Про це вони заявили сьогодні, 13 січня, під час громадських слухань з приводу загального фонду міського бюджету.

Міський голова Львова Андрій Садовий зазначив, що після сьогоднішніх слухань у четвер частину міського бюджету, а саме загальний фонд, винесуть на сесію Львівської міської ради. Згодом відбудеться громадське обговорення, але цього разу уже бюджету розвитку, після якого винесуть на сесію і цю частину міського бюджету.

 «Це буде цікаво, бо ми будемо обговорювати конкретні об’єкти», - додав Садовий.

Директор департаменті фінансової політики Львівської міської ради Олег Іщук зауважив , що цього разу загальний фонд міського бюджету на чотири п’ятих складатиметься з коштів, виділених державою для міста на виконання делегованих повноважень, і на одну п’яту з коштів на виконання власних повноважень. Загалом планується, що разом із бюджетом розвитку кошторис міста на цей рік становитиме трохи більше 2,5 млрд грн.

Натомість депутат Львівської міської ради, голова комісії законності Любомир Мельничук зауважив, що не впевнений у розгляді загального фонду міського бюджету вже у четвер. За словами Мельничука, депутати отримали проект загального фонду міського бюджету лише сьогодні. «Нам пропонують голосувати за кота у мішку», - сказав він.

Також депутат зауважив, що незрозумілим є питання акцизного збору, який відтепер залишатимуться у міському бюджеті. «Виходить, ми тепер повинні пропагувати вживання алкоголю, щоб наповнити бюджет?», - запитав він.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ