Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати не встигнуть оголосити імпічмент Ющенку – Косів

Верховна Рада України не встигне оголосити імпічмент діючому президенту Віктору Ющенку через брак часу. Про це під час прес-конференції у Львові заявив народний депутат України Михайло Косів, коментуючи прийняття законів у парламенті стосовно процедури імпічменту Президента.
Як повідомив Косів, хоча представники КПУ і Партії регіонів обговорюють таку можливість чи не на кожному пленарному засіданні, депутатам не вистачить часу, аби здійснити імпічмент. "Якщо ставити це питання четвертій сесії, яка розпочнеться незабаром, то тільки у вересні воно буде внесено на сесію, оскільки має пройти погодження Конституційного суду тощо, – каже Косів. – Це питання можна голосувати і розв'язувати, вже за півроку ніякого імпічменту не буде, оскільки в Конституції сказано, що за півроку до закінчення повноважень президента імпічмент здійснити не можна”.
Тому на думку Косіва, розмови про відставку Президента, є звичайним політичним піаром. Однак, на думку нардепа, спеціальні слідчі комісії повинні працювати, зокрема, у питанні очільника СБУ та Генпрокуратури, оскільки уможливлюють притягнення до відповідальності вищих посадових осіб держави, а також сприяють подоланню корупції у державі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ