Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Депутати не захотіли записати в український борг знецінені вклади

Верховна Рада відправила на доопрацювання проект змін до закону про держгарантії відновлення заощаджень громадян. За таке рішення проголосували 349 депутатів.


Перед тим депутати не підтримали даний проект закону, поданий комуністами Петром Симоненком, Петром Цибенком і Валентином Матвєєвим.

За проголосували 208 народних депутатів, з них 140 БЮТівців, 41 депутат від НУНС і 27 комуністів. Регіонали, депутати від Блоку Литвина і позафракційні за законопроект не голосували, повідомляє ЛІГАБізнесІнформ.

Не підтримали депутати і аналогічний проект депутата-регіонала Олександра Стояна. За проголосували 203 парламентаря: 139 БЮТівців, 37 депутатів від НУНС і 27 комуністів.

Депутати від опозиції наполягали на тому, щоб один з цих законопроектів був прийнятий парламентською більшістю, що дозволило б розпочати реалізацію передвиборчих обіцянок влади.

"Ви говорили, що будете брати гроші в тумбочці. Сьогодні тумбочка у ваших руках, що ж з вами сталося?", - заявив БЮТівець Володимир Яворівський, реагуючи на небажання регіоналів підтримувати законопроекти.

У свою чергу, представники Партії регіонів пояснювали свою позицію відсутністю державного бюджету і тим, що готується низка законопроектів, в яких буде врегульовано в тому числі і це питання.

Відправлений на доопрацювання законопроект визначає правові, економічні та організаційні засади повернення знецінених вкладів населення в установи "Ощадбанку" України і колишнього "Укрдержстраху", а також в цінні папери.

Законопроект також передбачає, що заощадження громадян, які потребують відновлення, відносяться до внутрішнього держборгу України.

Пропонувалося також визначати кошти для компенсації заощаджень в держбюджеті окремою статтею. - pravda.com.ua.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ