Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати облради оцінку діяльності Петра Олійника щодо звільнення чотирьох голів РДА будуть давати у таємному режимі

Згідно з досягнутим консенсусом на сьогоднішньому засіданні о 16.00 був розглянутий звіт тимчасової депутатської комісії на предмет звільнення чотирьох голів РДА. Голова комісії Петро Колодій запропонував такі проекти рішень: відкликати рішення колегії ЛОДА про подання на звільнення голів чотирьох голів РДА (Мостиський, Самбірський, Яворівський та Бродівський райони) і направити відповідне звернення до Секретаріату Президента та Президента особисто; дати оцінку Петру Олійнику як керівнику ОДА на предмет мотивації подання на звільнення голів РДА; голосування щодо тих митань має відбуватися в таємному режимі.

 Голова ЛОР Мирослав Сеник доручив секретаріату підготувати бюлетні для таємного голосування і оголосив 15 хвилинну перерву. Під час обговорення звіту тимчасової комісії на підримку запропонованих Петром Колодієм рішень виступили голова фракції БЮТ Ігор Держко, член фракції БЮТ Михайло Барбара, голова фракції ВО «Свобода» Олег Тягнибок. Свої позиції проти прийняття таких рішень висловили член міжфракційного об’єднання «Наша Україна» Олександр Ганущин, голова міжфракційного об’єднання «Наша Україна» Олег Мандюк та голова фракції УНП у ЛОР Олекса Гудима. Свою позицію щодо цих проектів рішень висловили також голова ЛОР Мирослав Сеник, який акцентував на тому, що кожна справа, якщо вона вчинена поза межами законодавства, має бути вирішена в суді.
 Нагадаємо, 29 травня депутати Львівської обласної ради створили комісію, яка мала розглянути та проаналізувати соціально-економічний стан області і у десятиденний термін подати свої висновки. Головою комісії є Петро Колодій (ВО „Свобода”), заступником - представник ВО «Батьківщина» Михайло Ваврин, а секретарем — Іван Гичка (ПППУ). До складу комісії увійшли представники всіх фракцій Львівської обласної ради (9 депутатів).
22 травня голова Львівської обласної державної адміністрації Петро Олійник здійснив подання в Кабінет Міністрів та Секретаріат Президента України на звільнення 9 голів районних державних адміністрацій. У пакеті четверо голів є обраними  на посаду голови районної ради (Золотник Борис, голова Золочівської РДА, Шпак Володимир, голова Радехівської РДА, Романишин Микола, голова Сколівської РДА, Солодяк Олег, голова Сокальської РДА), троє подані у зв’язку із недоліками у роботі (Панькевич Олег, голова Бродівської РДА, Паховчишин Олег, голова Самбірської РДА, Новоженець Ростислав, голова Яворівської РДА), які, відповідно до рішення колегії Львівської ОДА, призвели до суттєвого погіршення окремих соціально-економічних показників, двоє звільнено  відповідно до поданої заяви (Давидяк Іван, голова Мостиської РДА, Хміль Василь, голова Перемишлянської РДА).

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ