Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати підтримали законопроєкт, необхідний для реформи митної та податкової служб

Верховна Рада України проголосувала у першому читанні законопроєкт про запровадження єдиних юридичних осіб для Державної податкової та Державної митної служб України.

За відповідне рішення проголосувало 272 депутати із 226 необхідних, передає Громадське.

Зокрема, у разі ухвалення, Державні податкова та митна служби перетворяться на дві юридичні особи. Наразі кожна зі служб складається з багатьох юридичних осіб, що ускладнює управління у цих органах.

«Ухвалення законопроєкту №2318-1 посилить інституційну спроможність Держмитслужби та ДПС, допоможе уникнути дублювання норм законодавства у сфері державної митної справи та державної податкової політики, а також сприятиме досягненню цілей зниження часових та грошових витрат для доброчесного бізнесу, подальшого впровадження електронних сервісів, запровадження ефективної організаційної структури цих Служб, побудованих за функціональним принципом», — пояснили у прес-службі Мінфіну.

Нагадаємо, що цей законопроєкт уряд погодив ще 6 листопада.

18 грудня 2018 року уряд ухвалив рішення про розділення ДФС на 2 окремих органи — митну та податкову служби, а 6 березня 2019 року затвердив відповідні положення про ці державні органи.

20 березня 2019 року Кабмін оголосив конкурс на голів податкової та митної служб. Зарплата керівників нових служб складе по 24 тисячі гривень.

23 квітня завершився конкурс на голову Державної податкової служби України. Його переміг заступник міністра фінансів Сергій Верланов.

28 серпня в Україні офіційно запустили Державну податкову службу. Відтепер ця служба буде займатися збором податків замість ДФС.

25 червня відбувся фінальний етап конкурсу на голову Державної митної служби, у якому переміг заступник міністра економічного розвитку України Максим Нефьодов.

Нагадаємо, що прем’єр-міністр України Олексій Гончарук повідомляв, що очікує на запуск Державної митної служби з 1 листопада 2019 року.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ