Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати повернули Сталінград на карту Росії

У Сталінград перейменували Волгоград депутати місцевої міської думи. Перший раз назву Сталінград буде використано вже 2 лютого 2013 року - в День 70-річчя розгрому німецько-фашистських військ у Сталінградській битві.

Як повідомляють Вести, депутати відгукнулися на прохання ветеранів Великої Вітчизняної війни. Фронтовики вважають, що хоча б в історичні дати місто має називатися так, як у роки війни, пояснили депутати Волгоградської міської думи. У міській думі підкреслили, що рішення депутатів не пов'язане з ініціативою перейменування міста Волгограда в Сталінград.

Рішення міської думи міста на Волзі набуде чинності з моменту офіційного опублікування.

Назва "Місто-герой Сталінград" буде також використовуватися на загальноміських заходах 9 травня - в День Перемоги, 22 червня - в День пам'яті і скорботи, 2 вересня - в День закінчення Другої світової війни, 23 серпня - в День пам'яті жертв масованої бомбардування Сталінграда німецько-фашистською авіацією і 19 листопада - в День початку розгрому фашистських військ під Сталінградом.

Крім того, у Волгограді, Читі і Санкт-Петербурзі з 2 лютого по 9 травня курсуватимуть рейсові мікроавтобуси Fiat Ducato з портретом Йосипа Сталіна. На маршрути у Волгограді вийдуть п'ять "сталінобусов", в Читі - два-три.

Попередні акції "Автобус Перемоги", що проводяться з 2011 року, ознаменувалися безліччю скандалів.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ