Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати пожаліли повій

Депутати не підтримали проект закону, що підвищував адміністративну відповідальність за зайняття проституцією.За проект Геннадія Москаля проголосувало 89 депутатів.

Відповідно до проекту закону заняття проституцією тягнуло б за собою накладення штрафу   від десяти до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, - тягнули б за собою  накладення штрафу  від  двадцяти до  ста неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

Раніше штраф становив 5-10 неоподатковуваних мінімумів.

Також Москаль пропонував передати справи повій міліції.

Депутатанагадав, що згідно з ч. 1 ст. 218 КУпАП лише адміністративні комісії при виконавчих органах міських рад можуть розглядати зазначені справи, у той час як комісії при виконавчих органах сільських та селищних рад не наділені такими повноваженнями.

Також розгляд справ про адміністративні делікти здійснюється виключно за місцем проживання правопорушника, що в переважній більшості випадків унеможливлює притягнення до відповідальності осіб, які займаються проституцією в містах, але проживають у сільській місцевості.

"У зв‘язку із цим значна частина складених протоколів про адміністративні правопорушення залишається без розгляду", - зазначив Москаль, - Українська правда.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ