Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Депутати просять врегулювати питання щодо використання земельних паїв померлих осіб

Сьогодні, на сесії обласної ради, Голова Львівської міської організації УНП Юрій Візняк подав звернення до Голови управління Держкомзему у Львівській області щодо врегулювання питання використання ділянок (земельних паїв) померлих осіб, - повідомили „Гал-іnfо” в прес-службі Львівської міської організації УНП.
«На даний час 25-30% власників землі, на яких оформлені державні акти, - померлі. Проте їх спадкоємці або не визначені, або зволікають із оформленням спадкових прав. Через це використовувати цю землю належним чином, тобто обробляти її чи здавати в оренду, є неможливим, - йдеться у зверненні. - У зв’язку з цим, прошу дане управління розробити пропозиції щодо змін і доповнень до Земельного кодексу України та скерувати їх до Верховної Ради та Кабінету Міністрів України”.
З метою врегулювання цієї проблеми депутат пропонує дозволити органам місцевого самоврядування заключати тимчасові угоди не більше, як на один рік, з потенційними інвесторами. А при відсутності спадкоємців на землю – продовжувати право оренди.
Отримані з оренди кошти мали б поступати на рахунки органів місцевого самоврядування і використовуватися на розвиток інфраструктури даного населеного пункту.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ