Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати проти скорочення заступників голів райадміністрацій Львова

Депутати Львівської міської ради не підтримують ініціативи керівництва міста стосовно скорочення заступників голів районних адміністрацій. Про це заявив сьогодні, 16 березня, депутат Львівської міської ради, голова ГО «Спільнота» Юрій Кужелюк.
«Ніяк не збагну принципи розподілу влади в місті: ми централізуємо владу, роблячи один-єдиний центр в Ратуші, чи ми децентралізуємо її і даємо більше повноважень районам?, – заявив Юрій Кужелюк. – Я особисто більше схильний до того, щоби 800-тисячним містом керували не лише з центру. Тим паче, що мешканці більше контактують не з мерією, а з райадміністраціями».
Депутат також висловив припущення, що під приводом скорочення штату мерії, над яким давно дискутують у Львівській міській раді, керівництво Львова вирішило звільнити людей, котрі, м’яко кажучи, його не влаштовують. На його думку, особливо дивно те, що все відбувається перед затвердженням структури виконавчих органів міста, котра мусить бути прийнята до 1 квітня на одній з сесій ЛМР.
«Ми вимагали скорочення не в районах, а в самій міськраді, – наголосив голова ГО «Спільнота». – Навіть ухвалою було визначено, що треба зменшити «роздутий» штат адміністрації міського голови та прес-служби. Утім усе робиться навпаки. Більшість депутатського корпусу проти такої кадрової політики, ми за те, щоб децентралізувати владу і дати більше повноважень районам».
За словами Юрія Кужелюка, свого часу, через необдуману кадрову політику стіни Ратуші покинуло багато фахівців. Натомість на роботу прийшли люди, які продемонстрували не найкращі результати. «Зокрема, маємо яскраві приклади роботи управління капітального будівництва, управління інженерного господарства та управління житлового господарства», – резюмував він.
Нагадаємо, 13 березня, на розгляд виконкому Львівської міськради несподівано було винесено питання, згідно з яким скороченню підлягали шестеро осіб – по одному заступнику з гуманітарних питань із кожної райадміністрації. Але на прохання депутата Львівської міськради Володимира Гірняка розгляд питання було відкладено.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ