Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати провалили голосування щодо приміщення для "Кримського дому у Львові"

14 липня під час сесії Львівської міської ради депутати вдруге провалили голосування щодо виділення приміщення для створення "Кримського дому у Львові". Тут планували організувати не лише мистецький культурний центр, але також планували надавати різноманітну допомогу переселенцям.
Фото - Сергій Бобра, Гал-Інфо

Приміщення за адресою вул. А.Тесленка, 4 хотіла взяти громадська організація "Кримськотатарський культурний центр". Наразі будівля є в поганому стані та потребує заміни комунікацій. "Депутати мали більше місяця, аби поїхати та подивитись на приміщення. Ми їх запрошували, однак ніхто не зголосився. Приміщення має два поверхи. На першому є велика кімната, де ми плануємо проводити зустрічі, різноманітні культурні заходи та кінопокази. Також тут розміщені менші кімнати, де можна проводити консультації. Другий поверх, площею в 307 квадратних метрів, також поділений на кілька кімнат. Ми плануємо розмістити тут навчальні класи", - розповів Алім Алієв, співзасновник громадської ініціативи КримSOS, співзасновник ГО "Кримськотатарський культурний центр "Кримський Дім у Львові".

За його словами, кримськотатарська громада готова взяти на себе реставрацію та ремонт приміщення. Для цього планують залучити кошти іноземних грандів, приватні фонди та меценатів.

"Кримський дім у Львові" призначений не лише для кримських татар. "Це мав би стати центр з різноманітними культурними заходами. Також плануємо тут розмістити мовні гуртки з вивченням кримськотатарської, української, англійської мов. Туди могли б приходити всі охочі львів'яни", - зазначив Алім Алієв.

Він також зазначив, що потреба в культурному центрі гостро постала через анексію Криму. "В часи депортації кримських татар із 73 народних ремесел ми зберегли лише чотири. Зараз ми бачимо, що з анексією Криму ми можемо знову втратити свою культурну спадщину", - наголосив Алім Алієв.

Натомість депутати під час сесії Львівської міської ради не проголосували постанову про надання приміщення за адресою вул.А.Тесленка, 4 в користування ГО "Кримськотатарський культурний центр". За постанову проголосували лише 27 депутатів.

 
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ