Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Cуспільство

Депутати та голова Львівської ОДА потрапили в ситуацію, з якої не вийти на локальному рівні, – політолог

Депутати та голова Львівської ОДА потрапили в ситуацію, з якої не вийти на локальному рівні. Про це в коментарі Гал-інфо заявив політолог Юрій Шведа.

«Постановка питання про недовіру голові Львівської ОДА для мене є не до кінця зрозумілою. Насамперед з огляду на те, що Михайло Костюк перебуває на посаді досить незначний термін і тому з порогу оголошувати йому недовіру – не розумно», – вважає політолог.

За його словами, це рішення, звичайно, політичне. Зрештою, додав Шведа, політичні сили, які так формулюють постановку питання, цього й не приховують.

«Вони (політичні сили) нібито й не мають жодних заперечень стосовно самої кандидатури Костюка, але з огляду на те, що він є представником центральної влади, то вони його не підтримують. Це, звичайно, не до кінця зрозуміло, адже мали місце президентські вибори, вони відбулися, є обраний Президент, який реалізує свої повноваження і призначає того чи іншого губернатора на відповідну посаду. Подобається чи не подобається Президент, але навряд чи слід переносити свою неприязнь на його представника в області», – додав Юрій Шведа.

За його словами, голова Львівської ОДА в будь-якому випадку «стає заручником загальної політичної ситуації, в яку він є вмонтований».

«Якщо є претензії до Януковича, то слід вибудовувати лінію критики направлену безпосередньо на нього, а не скеровувати все на губернатора, який є лише менеджером», – вважає політолог.

Юрій Шведа вважає, що сто дні на посаді не можна вважати підставою для реальної оцінки діяльності, але за процедурою недовіру можна оголошувати лише після того, як заслухана інформація від голови Львівської ОДА та звіт про роботу.

«Тому тут є така колізія, адже звітувати нема про що, як вже й казав губернатор», - додав Юрій Шведа.

Він також сказав: «В цілому ситуація виглядає смішною. Вона не є доброю для регіону. Такий хід подій знову акцентує увагу на вирішення якихось місцевих політичних проблем. Депутати та голова Львівської ОДА знову потрапили у таку ситуацію, з якої на локальному рівні вже не вийти. Це втеча від співпраці, від роботи над вирішенням проблем регіону, це призводить до з’ясування політичних стосунків, які у нинішній ситуації навряд чи можна з’ясувати».

За словами політолога, від цього в результаті страждатиме область, страждатимуть люди: ключові соціально-економічні проблеми не будуть розв’язані.

Фото - Гал-інфо

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ