Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати, ухваливши бюджет Львова, таки дослухались до потреб громади, - Петро Адамик

Той факт, що Львівська міська рада за другою спробою, все ж таки змогла ухвалити бюджет Львова на 2015 рік, свідчить про те, що депутати таки змогли відкинути політичні амбіції та дослухались до потреб громади Львова. Про це заявив депутат Львівської міської ради від політичної партії «УДАР» Петро Адамик сьогодні, 19 січня. Повідомила прес-служба Львівської обласної організації партії «УДАР Віталія Кличка».

Зокрема, депутат наголосив: «хоча і з явним запізненням, але депутати Львівської міської ради таки спромоглись ухвалити бюджет на 2015 рік. Це свідчить, що обранці, зокрема, й ті хто минулого разу провалили бюджетну сесію, таки змогли дослухатись до здорового глузду і до вимог громади міста. Адже, попри очевидну недосконалість і Державного бюджету, і змін до Податкового та Бюджетного кодексів, приймати кошторис міста на наступний рік було життєво необхідно. Від цього залежать і виплати учителям, і медикам, і іншим працівникам бюджетної сфери. На відміну від попередніх років, у зв’язку з змінами у законодавстві, виплати цим категоріям залежать від дотацій з центрального бюджету, які в свою чергу, виділяються лише за умови затвердженого бюджету. Відтак, при уточненні державного бюджету, ці категорії громадян у Львові просто залишились би без фінансування. Вважаю, що зараз, за умов рекордного падіння економіки, виробництва, шаленої інфляції, і як наслідок – тотального зубожіння населення, позбавляти працівників бюджетної сфери заробітної плати – це злочин».

Депутат, також, назвав затягування з прийняттям міського бюджету загрозою дестабілізації соціальної ситуації у місті. «З таким ставленням до інтересів та потреб громади окремих депутатів, ми з великою ймовірністю завтра дочекаємось масових акцій непокори біля стін міської ради. Люди дуже уважно слідкують за діями та заявами і депутатів і чиновників міської ради і не подарують владі недбальства та ігнорування інтересів громади. Як наслідок, «смітникова люстрація» може здатись обранцям ще дуже толерантним способом спілкування з виборцями», - підкреслив Петро Адамик.

Ударівець, також, повідомив, що фракція УДАРу виступатиме за затвердження ставки оподаткування на нерухомість для львів’ян меншою, аніж максимальна (відповідно до статті 8 Закону «Про державний бюджет України на 2015 рік», - 24 гривні 36 копійок за кв.м.).

«Законотворці у Верховній раді, так само як і урядовці, не прописали чітко процедуру, за якою ми мали б обраховувати ставки податку на нерухомість, визначення якої відноситься до компетенції місцевих рад. Однак, я вважаю, що депутати і міський голова Львова повинні в такий скрутний час піти назустріч громаді та визначити ставку оподаткування на нерухомість для львів’ян меншою, аніж максимальна на 2015 рік. Ми розуміємо, що доходи більшості львів’ян, як і всіх українців суттєво знизились, і накладати на них додаткові витрати, навіть якщо вони йдуть в бюджет міста, було б неправильно», - відзначив депутат.

Нагадаємо, сьогодні, 19 січня, Львівська міська рада прийняла проект бюджету міста на 2015 рік за основу та в цілому. За відповідну ухвалу проголосували 72 та 73 депутати відповідно.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ