Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Депутати виділили 500 тис. грн на фінансову підтримку підприємницької ініціативи учасників АТО

Сьогодні, 14 лютого, під час засідання сесії Львівської обласної ради депутати підтримали Програму підвищення конкурентоспроможності у новій редакції. «За» таке рішення проголосувало 62 депутати.

Обсяг фінансування програми становить 2 млн грн.

Як пояснив начальник департаменту економічної політики Львівської облдержадміністрації Роман Филипів, програма передбачає заходи на промоцію інвестиційного потенціалу регіону та інтерактивну підтримку інвестиційної діяльності, організацію та проведення форумів, конференцій і тематичних заходів, підтримку малого бізнесу, а також підприємницької ініціативи учасників АТО.

Один із пунктів програми передбачає можливість отримання кредитів для започаткування власної справи особам, які мають статус учасника АТО і зареєстровані у Львівській області.

Зокрема, з обласного бюджету демобілізованим бійцям АТО компенсують частину відсотків за кредитами. Розмір кредиту не може перевищувати 300 тис. грн. терміном до 3 років.

Кредити надаватимуть на усі галузі підприємницької діяльності: на придбання устаткування, обладнання, інших основних засобів виробничого призначення; модернізацію технологічного процесу виробництва з метою зниження його собівартості; впровадження технологій енергоефективності у виробничий процес; розроблення нових видів продукції (товарів); промоцію бізнесу і пошук нових ринків збуту.

Однак є обмеження, йдеться про те, що одному бійцю надаватимуть не більше 300 тис грн.

Загалом на фінансування цього пункту програми передбачено 500 тис грн..

Депутат Ярослав Качмарик просив збільшити суму фінансування цього пункту програми з 500 тис грн до 2,5 млн грн., щоб збільшити розмір кредитування. Однак депутати не підтримали цю пропозицію.

До цього питання повернуться за підсумком розгляду виконання бюджету за 9 місяців.

Окрім того ще один пункт програми підтримка малого бізнесу 500 тис грн., на інституційну, наукову та аналітичну підтримку регіонального та інноваційного розвитку передбачено 50 тис грн., на промоцію інвестиційного потенціалу передбачили 150 тис грн

Окрім того також передбачили кошти на організацію та проведення форумів, конференцій та тематичних заходів. Зокрема на проведення ХVІ Міжнародного економічного форуму  - 600 тис грн, на проведення конференцій та виставок – 200 тис грн.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ