Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати Винниківської міськради зірвали проведення сесії

Депутати Винниківської міської ради зірвали проведення сьогоднішньої сесії міськради, яку намагався провести екс-мер Винник Теодор Гудзяк, посилаючись на прийняту у п’ятницю, 29 лютого, ухвалу судді Личаківського районного суду міста Львова. Про це „Гал-info” повідомив депутат Олег Матвіїшин.
Матвіїшин повідомив, що на сесію прийшли лише кілька депутатів з фракції „Наша Україна”, тому необхідного кворуму так і не було зібрано. Водночас депутати і секретар Винниківської міської ради прийняли звернення мешканців міста Винник, а також голові Личаківського районного суду м. Львова, Президентові, Прем’єр-міністру, Вищій кваліфікаційній комісії суддів, Вищій раді юстиції, Генпрокуратурі та ЛОО партій НСНУ в зв’язку з ситуацією, яка склалася у місті.
„29 лютого 2008 року Личаківським районним судом м. Львова була прийнята Ухвала про призупинення дії рішення Винниківської міськради щодо дострокового припинення повноважень міського голови, – йдеться у зверненні. – Ми звертаємося до Вас з проханням врахувати, що дане рішення прийнято 27 депутатами, що фактично дорівнює 75% виборців міста Винники, а також те, що дане рішення прийнято згідно з вимогами чинного законодавства України органом місцевого самоврядування, який діє на підставі Конституції України”.
Далі депутати, посилаючись на низку законів, просять вжити заходів щодо відновлення своїх прав. „Сьогодні у зв’язку з прийнятою ухвалою, яка ставить під сумнів гарантії місцевого самоврядування, ми відмовляємося брати участь у засіданнях Винниківської міськради”, – кажуть депутати.
Депутати також стверджують, що зараз на депутатів від „Нашої України” здійснюється тиск з боку партійного керівництва з метою не допустити прийняття рішень щодо відсторонення від ведення господарства Теодора Гудзяка.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ