Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

Депутати вирішили не ускладнювати життя у Львові евакуаторами

Вчора, 26 січня. під час засідання сесії Львівської міської ради депутати перенесли питання про усунення перешкод для прибирання та забезпечення нормального функціонування та життєдіяльності Львова у зимовий період. За перенесення проголосувало 47 депутатів.

Ухвала стосувалася роботи автомобілів-евакуаторів у Львові.

Документ передбачав, що у центральній частині міста запроваджують примусове переміщення транспортних засобів за допомогою спеціальних технічних пристроївавтомобілів-евакуаторів для усунення перешкод під час прибирання снігу з метою забезпечення нормальної життєдіяльності міста.

Начальник юридичного управління міської ради Гелена Пайонкевич наголосила, що ця ухвала не відновлює в повному обсязі роботу автомобілів-евакуаторів.

Депутати ж повідомили, що це питання не проходило погодження на комісії.

Міський голова Львова посміхнувся та саркастично сказав: «На комісії не було. Дуже добре, колеги-депутати. Нехай трамваї стоять».

Нагадаємо, що міський голова Львова Андрій Садовий нещодавно пообіцяв журналістам, що на найближче засідання виконавчого комітету Львівської міської ради, яке відбудеться сьогодні, 27 січня, буде винесено питання про передачу евакуаторів на баланс ЛКП «Львівелектротранс». За його словами, це дозволить запобігти заторам на дорогах, які спричинені тим, що львів’яни часто паркують авто на трамвайних коліях.

«Ми маємо дуже багато прикладів, коли водії приватних автомобілів блокують рух електротранспорту, паркуюючись на трамвайних коліях. Так зупиняється один трамвай, а за ним ще один, і в результаті простоюють одразу кілька трамваїв, що порушує їх графік руху. Евакуатори у таких випадках могли б виїхати на місце і відтягнути автомобіль вбік», - сказав Андрій Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ