Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати з „Нової Галичини” виступили проти приватизації державних аптек на Львівщині

Одним із принципових питань діяльності депутатської міжфракційної групи Львівської обласної „Нова Галичина” стало призупинення приватизації державних аптек у Львівській області. Про це депутати повідомили під час сьогоднішньої прес-конференції.
„Йдеться про призупинення приватизації державних комунальних аптек. У мене є дуже багато звернень з цього приводу. До прикладу: позавчора до мене приходила завідуюча однієї із комунальних аптек Львівщини, — сказала з цього приводу член групи, депутат облради від НСНУ Емілія Подляшецька. — На початку 2007 року в області з загальної кількості 1149 аптек було лише 159 державних аптечних пунктів і кіосків. Оскільки я фармацевт за освітою, мене це болить, бо сьогодні деякі аптеки хочуть навмисне довести до банкрутства, щоби знищити”.
За словами Подляшецької, таким чином одну з комунальних аптек, яка виробляла ліки для лікувальних закладів, обставили з усіх сторін кіосками й відрізали теплу воду.
„Цю аптеку звинувачують, що вона виробляє ліки неналежної якості, хоча проби цього не підтвердили, – каже Подляшецька. – Була навіть пропозиція здати приміщення в оренду, хоча аптека справно сплачує орендну плату. Тому в розмові з головою Львівської обласної ради Мирославом Сеником я запропонувала створити групу депутатів із медичної комісії, залучити профільних депутатів, аби провести перевірку функціонування аптечних закладів державного підпорядкування”.
За словами депутата, на відміну від Луганська, де в державній власності 80 відсотків аптек, у Львові такий відсоток заледве сягає 30.
„Щоби потім не шукати й не повертати площі під державні аптеки, ми мусимо їх зберегти. Бо вони мусять бути, адже у них купують ліки люди старшого віку, які мають можливість вдвічі дешевше купувати фізрочини натрію хлору чи глюкози від комерційних розцінок. Водночас, комунальні аптеки також реалізують спеціальні наркотичні засоби”.
Підсумовуючи сказане, Подляшецька навела приклад доведення до банкрутства аптеки у Сихівському районі Львова й підняття для аптеки надміру високої орендної ставки на вулиці Чорновола, 45.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ