Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Депутати запровадили річний мораторій на встановлення МАФів у Львові

Депутати Львівської міської ради своїм рішенням продовжили договори оренди землі і конструктивних елементів благоустрою для законослухняних власників малих архітектурних форм терміном на 1 рік. Повідомила прес-служба Львівської міської організації ВО «Свобода».

Паралельно міські обранці запровадили річний мораторій на встановлення нових МАФів. Таке рішення фактично врятувало бізнес десятків тисяч дрібних підприємців, які через халатність виконавчих органів влади опинилися перед загрозою втрати роботи. Про це 20 березня 2014 року повідомив голова постійної депутатської комісії архітектури і містобудування свободівець Андріян Гутник.

За словами націоналіста, ця ухвала дозволяє зупинити незаконне встановлення МАФів та покликана руйнувати корупційні схеми співпраці чиновників та недобросовісних підприємців. Вона передбачає заміну старих МАФів на нові затверджені типові форми тазабезпечення людей сучаснимиробочими місцями. Також документ регламентує демонтаж усіх незаконно встановлених МАФів та припинення діяльности тих об’єктів торгівлі, де продають тютюнові вироби, слабоалкогольні та алкогольні напої неповнолітнім.

«Затвердивши ухвалу, депутатський корпус фактично виводить діяльність МАФів із тіні. У цій царині тривалий час панували повна чиновницька анархія. Коли на правопорушення одних підприємців закривали очі, а неугодних – знищували, викидали з бізнесу. У підсумку це породило рекордну кількість чиновницьких погоджень, страшні залізні будки і кричущі факти продажу алкоголю й тютюну неповнолітнім. Сьогодні ми зробили перший крок для врегулювання проблеми. Під час обговорення проєкту ухвали депутатський корпус вилучив 32 тимчасові споруди з перспективної схеми розміщення МАФів. Це підприємства-порушники, які продавали цигарки і алкоголь неповнолітнім, ці факти є задокументовані. Водночас 1815 МАФам договір оренди ми продовжили на рік. Якщо вони працюватимуть за законом – наступного року буде пролонгація. Ба більше, ми вимагаємо від виконавчих органів влади перейти до прозорої та спрощеної системи встановлення типових малих архітектурних форм та продовження терміну оренди», – зазначив Андріян Гутник.

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ