Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Депутати-мажоритарники від Галичини не готові ефективно працювати в інтересах регіону, - Європейська галицька асамблея

Сьогодні, 31 жовтня, у Львові відбувся круглий стіл за підсумками виборів до Верховної Ради 26 жовтня 2014 року на тему «Вибір Галичини».Запрошені учасники зійшлись на думці, що депутати-мажоритарними від Галичини (а це три області – Тернопільська, Львівська та Івано-Франківська) не готові лобіювати інтереси свого регіону у Верховній Раді.

Такий висновок випливає з моніторингу всіх виборчих програм та обіцянок кандидатів. Зокрема, ситуація серед мажорнитарників Львівщини така: з 12 депутатівв програмах 4 не має жодної згадки про Галицький регіон, в інших вони є, але відсутня конкретика.

Голова громадської організації «Європейська галицька асамблея» Володимир Павлів зазначив, що не лише депутати не визначились з напрямками своєї подальшої роботи, а й самі виборці не знають, хто може відстоювати їхні інтереси. Причину непредставлення проблем Галичини у виборчих програмах депутатів Павлів бачить в нездатності малих округів заявити про свої проблеми і в недосконалості виборчої системи.

«Нам потрібні регіональні партії, а не депутати-мажоритарники. На жаль, ми не маємо ефективного механізму громадського контролю за роботою народних депутатів», - додав він.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ