Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика

«Депутати-свободівці своїми некомпетентними заявами самі ж створюють соціальну напругу в районі», - голова Жовківської РДА

Голова Жовківської райдержадміністрації Степан Ціолковський називає недостовірною інформацію, яку розповсюдила прес-служба Львівської обласної організації ВО «Свобода». У ній, нагадаємо, йшлося прро можливе звільнення 3 тисяч освітян району.

Подаємо відповідь голови голови Жовківської райдержадміністрації Степана Ціолковського дослівно:

«14 листопада 2012 року в інтернет виданнях Львівщини в статті «Свободівці Жовківщини б'ють на сполох: влада планує звільнити три тисячі працівників освіти району», що її подала прес-служба Львівської обласної організації ВО "Свобода" та «Галінфо»: «В Жовківському районі можуть звільнити 3 тисячі освітян», поширено недостовірну інформацію, щодо мене, як голови Жовківської райдержадміністрації.

В популістичній статті, яка ґрунтується на словах пана Юрдиги йдеться, що наче б то:

(витяг з інтернетресурсу):

«..Голова Жовківської районної адміністрації Степан Ціолковський одним розчерком пера розпорядився долею майже 3 тисяч працівників освіти району. Степан Ціолковський видав розпорядження про впорядкування структури райдержадміністрації, одним із пунктів якого передбачено, що відділ освіти об'єднають з відділом сім'ї, молоді та спорту…»;

«Розчерк пера», тобто мій підпис, під розпорядженням голови Жовківської районної державної адміністрації від 31 жовтня 2012 року №803 «Про впорядкування структури районної державної адміністрації» цілком правомірний, так як дане розпорядження прийнято у відповідності до статей 5, 6, 44, 47 Закону України «Про місцеві державні адміністрації», статті 9 Закону України від 17 листопада 2011 року № 4050-VI «Про державну службу», постанови Кабінету Міністрів України від 18 квітня 2012 року № 606 «Про затвердження рекомендаційних переліків структурних підрозділів обласної, Київської та Севастопольської міської, районної, районної в м.м.Києві та Севастополі державних адміністрацій», Типового положення про службу персоналу державного органу, органу влади Автономної Республіки Крим або їх апарату, затвердженого наказом Національного агентства України з питань державної служби від 5 березня 2012 року № 45, зареєстрованого в Міністерстві юстиції України 28 квітня 2012 року за № 699/21012, розпорядження голови Львівської обласної державної адміністрації від 29.10.2012 року №749/0/5-12 «Про впорядкування структури обласної державної адміністрації» та з метою оптимізації структури районної державної адміністрації, усунення дублювання повноважень структурних підрозділів, підвищення ефективності державного управління.

До слова районним обранцям від Свободи, освітян у Жовківському районі на сьогодні є 1572 чоловіка, - педагогічних працівників шкіл, а аж ніяк не 3 тисячі.

(витяг з інтернетресурсу):

«…Загалом намір усунути дублювання повноважень структурних підрозділів та підвищити ефективність управління можна вітати. Проте методи, які обрало керівництво РДА для реалізації цього розпорядження, щонайменше насторожують…»;

Так звані «методи, які обрало керівництво РДА», базуються на Законі України «Про місцеві державні адміністрації», зокрема:

На виконанні Конституції,законів України,актів Президента України,Кабінету МіністрівУкраїни,іншихорганіввиконавчої влади вищого рівня;
Статті 5. Склад і структура місцевих державних адміністрацій
Склад місцевихдержавнихадміністраційформуютьголови місцевих державних адміністрацій.
Умежахбюджетнихасигнувань,виділенихнаутримання відповіднихмісцевихдержавнихадміністрацій,атакожз урахуваннямвимогстатті 18 Закону України "Про засади державної регуляторноїполітикиусферігосподарськоїдіяльності" ;
Статті 6. Акти місцевих державних адміністрацій
На виконанняКонституціїУкраїни,законівУкраїни,актів ПрезидентаУкраїни,щорічногопосланняПрезидентаУкраїнидо Верховної Ради України про внутрішнє і зовнішнє становище України, актів Кабінету Міністрів України, міністерств та інших центральних органіввиконавчоївлади,які відповідно до закону забезпечують нормативно-правоверегулювання власних і делегованих повноважень, головамісцевої державної адміністрації в межах своїх повноважень видає розпорядження…

(витяг з інтернетресурсу):

«…А така кадрова політика вигідна хіба що керівникові фракції Партії регіонів в районній раді Степанові Лавріву, який зараз обіймає посаду голови районного центру зайнятості. Таким чином вдалося б значно "покращити" показники працевлаштування в районі…»

Будучи заступником голови районної ради, пан Юрдига мав би знати на третьому році каденції, що Степан Лаврів не є керівником фракції Партії регіонів в райраді…Не личить районному депутату-сободівцюта одному з керівників представницької влади в районі, займатисьпустою популістською риторикою, а врешті «покращувати» показники працевлаштування в районі, вирішуватипитання місцевого значення в межах Конституції і Законів України.

(витяг з інтернетресурсу):

«…Чому голова Жовківської РДА все-таки вирішив піти шляхом ліквідації – невідомо, адже в розпорядженні голови Львівської ОДА від 29 жовтня 2012 року, яким керувався пан Ціолковський, жодного слова не сказано про ліквідацію відділів, а лише про їхню реорганізацію.»

Цей закид на мою адресу з питанням «чому?» із посиланням на розпорядження голови Львівської ОДА від 29 жовтня 2012 року «№ 749/0/5-12» красномовно підтверджує те, що автор відвертої інсинуації у мій бік, як посадової особи, вище вказане розпорядження не читав. Вважаю за потрібне процитувати пункт 6, підпункт 6.4 цього розпорядження ЛОДА, де говориться:

6. Ліквідувати такі структурні підрозділи обласної державної адміністрації:

6.4. Головне управління освіти і науки обласної державної адміністрації, поклавши його функції на департамент з питань освіти, науки, сім’ї та молоді обласної державної адміністрації;

А також пункт 13:Головам районних державних адміністрацій до 1 січня 2013 року завершити впорядкування структури райдержадміністрацій відповідно до Рекомендаційного переліку структурних підрозділів районних державних адміністрацій та цього розпорядження.

(витяг з інтернетресурсу):

«…Варто наголосити, що у разі ліквідації під звільнення підпадають не лише 65 працівників самого відділу освіти, а ще майже 3 тисячі працівників галузі цілого району. Дивно й те, що розпорядження не було оприлюднено. Тому є підозра, що реалізувати цей план масового звільнення освітян РДА планувала потай від громади…»

Розпорядження голови райдержадміністрації від 31 жовтня 2012 року №803 «Про впорядкування структури районної державної адміністрації» опубліковане на офіційному веб-сайті РДА http://zhovkva-rda.com.ua , у Бюлетні державної реєстрації, а також подане для опублікування у районний часопис «Відродження».

Працівники галузі освіти району (директори та вчителі загальноосвітніх закладів) не підпадають під звільнення у зв’язку з ліквідацією відділу освіти,так як вони не перебувають у штатному розписі відповідного відділу, а засновником шкіл є Жовківська районна рада, згідно їх статутів. Таке безпідставне звинувачення несе за собою лише намагання підбурити освітян та посіяти соціальну напругу серед населення району.

Депутати-свободівці своїми некомпетентними заявами самі ж створюють соціальну напругу в районі та проводять брудну, деструктивну політику, спрямовану на компрометацію виконавчої влади, недолуго намагаючись брудними засобами досягнути дешевого авторитету серед мешканців району».

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ