Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Дерев’яний храм з Крилоса буде встановлений у Стрийській єпархії

Дерев’яний храм з Крилоса буде перевезено у Стрийську єпархію. Згоду на це надало товариство Святих Кирила і Методія (Німеччина). Про це повідомив о. Павло Худ, прес-секретар Стрийської єпархії.
Свою згоду на перевезення церкви з території Івано-Франківської єпархії також дав місцевий єпископ Владика Володимир Війтишин. Одночасно Владика Юліян Ґбур, Єпарх Стрийський, благословив встановлення храму в Уневі.
Храм в с. Крилос Івано-Франківської області був збудований в 2000 році за кошти цього товариства. Він подарований обителі монахів-студитів в Уневі (Перемишлянський район) „для душпастирської праці та прийняття прочан під час паломництв”.
Ініціатива збудувати дерев’яний храм в Крилосі належить покійному Йосифу Марії де Фольф, голові товариства Святих Кирила і Методія. Первинно збудований в Крилосі храм мав бути перевезений біля Москви (Росія) для богослужбових цілей. В жовтні 2001 року храм освятив Владика Іриней Білик, тоді єпископ-помічник Івано-Франківської єпархії.
Автором проекту храму та виконавцем будівництва був о. Зеновій Касько, голова Комісії сакрального мистецтва Івано-Франківської єпархії. Над проектуванням храму також працювала івано-франківська фірма „Арт-проект”.
За словами о. Касько проект церкви Святих Кирила і Методія в с. Крилос розпрацьований на основі проекту Кривчицької церкви. Вона знаходиться в Шевченківському гаю у Львові. Храм у Крилосі збудований без використання цвяхів.
Кожна деталь храму пронумерована. Це полегшує процес розбирання і складання церкви при перевезенні. Перед тим, як храм перевезуть до Унева, протягом одного тижня триватимуть роботи по демонтажу церкви. Стільки ж часу буде потрібно для того, щоб зібрати церкву на місці.
В Уневі храм буде в встановлений в межах комплексу Святоуспенської лаври. На даний момент розглядаються різні місця його розташування.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ