Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Держава компенсує борцям за волю України 25 коп. за один день незаконної тюрми

Ганьба для незалежної України, що борці за її волю – найбільш упосліджена категорія в країні. Адже ці люди отримують від держави копійки компенсації, їм банально бракує грошей на ліки. Про це заявив народний депутат України, член УГГ, колишній політв’язень Юрій Шухевич під час форуму з нагоди 40-ліття Української Гельсінської Групи.

За словами Юрія Шухевича, зараз у парламенті чекає розгляду законопроект №1170 «Про внесення змін і доповнень до Закону України «Про реабілітацію жертв політичних репресій на Україні» та деяких інших законів України щодо впорядкування виплат жертвам політичних репресій».

«Існує законопроект №1170, де ми хочемо належним чином забезпечити людей, які «сиділи» за Україну, які сьогодні потребують допомоги, бо їм на ліки не вистачає. Їм компенсовують по 7,50 за місяць, це по 25 копійок в день, а люди повідбували реальні терміни, по 25 років і більше. Цей законопроект охоплює всіх  політв’язнів, і висланих, і в тому числі кримських татар, однак він не виноситься на розгляд», - зазначив народний депутат.

За словами колишнього політв’язня, борці за волю України сьогодні найбільш упосліджена категорія, яка заслужила на гідну компенсацію за роки незаконного перебування у тюрмах.

Разом з тим Юрій Шухевич додав, що вже неодноразово вимагав від керівництва держави розсекретити укази про астрономічні суми пенсійних привілеїв для колишніх нардепів УРСР, колишніх голів президій, перших секретарів обкомів КПУ, однак відповіді так і не отримав.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ