Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Політика  |  Економіка

Держава має компенсувати ЛМКП «Львівтеплоенерго» 136,7 млн грн різниці в тарифах

Важлива складова для стабільного проходження опалювального сезону – це ліміти природного газу. В останні роки ця складова зазнає політичних маніпуляцій. Через різницю в тарифах на природний газ, держава має компенсувати ЛМКП «Львівтеплоенерго» 136,7 млн. грн. Невчасні та не стовідсоткові розрахунки споживачів теплопостачальних підприємств теж вносять свою частку у збільшенні заборгованості, - заявили у ЛМКП «Львівтеплоенерго».

Станом на 29 жовтня 2012 року заборгованість споживачів перед ЛМКП «Львівтеплоенерго» становить 96 млн. грн. З них борг населення - 79,4 млн. грн., борг бюджетних установ - 10,5 млн. грн., борг споживачів категорії інші - 6,1 млн. грн. 

«Ця ситуація не дозволяє забезпечити 100% рівня розрахунку з газовиками. Проте, у Львова середній рівень розрахунку близько 80%. Це один з найкращих показників по Україні. Однак і це не дозволяє отримати ліміти газу. У решти міст України аналогічна ситуація», - розповіли у ЛМКП «Львівтеплоенерго».

У зв’язку з цим, адміністрація теплопостачальних підприємств звертаються до споживачів усіх категорій, які мають заборгованість за теплопостачання, з проханням вчасно розраховуватися за поточні нарахування та погашати заборгованість, адже від цього залежить їх платоспроможність та стабільне проходження опалювального сезону.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ