Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Держава, на превеликий жаль, на епідемію відреагувала запізно, – міський голова Львова

Держава, на превеликий жаль, на епідемію грипу відреагувала запізно. Ситуацію врятували медики, – такого змісту заяву сьогодні, 10 листопада, під час прес-конференції зробив міський голова Львова Андрій Садовий.

А. Садовий задоволений роботою медичних установ Львова в екстремальних умовах, коли різко зросла кількість звернень до лікарів. На думку мера, служба спрацювала оперативно і якісно.

«Ми не могли передбачити, що буде стільки викликів. Сьогодні видно, що для Львова додатково треба 30 «швидких». Під час візиту прем’єра до Львова ми проговорювали про можливість закупити такі карети державним коштом і передати машини місту. Я би хотів, звичайно, щоб це були якісні карети швидкої допомоги, імпортного виробництва, відповідно обладнані», – зазначив міський голова Львова.

Епідемія показала, що є ще одна проблема – відсутність запасу ліків в медустановах. Тепер ці запаси слід поновити і збільшити.

«Держава, на превеликий жаль, відреагувала (на епідемію, – ред.) запізно. Ці всі речі треба було передбачати. 21 століття є дуже складним. Ви бачите повені, буревії, епідемії. Я дав відповідне доручення нашому управлінню надзвичайних ситуацій, щоб воно опрацювало всі можливі надзвичайні події, які можуть статися у світі. Тоді би ми могли у межах формування міського бюджету 2010 року заплановувати певні кошти. Ви бачите, два роки поспіль Львів не оминають буревії. Це завдає збитків. Як правило, збитки є там, скажімо, де не до кінця відремонтовані дахи. Тут ми впираємося у рішення КС, який забороняє робити реконструкцію даху без згоди всіх мешканців будинку. Я розумію, ця норма дієва для міст України на сході і в центрі. Якщо брати центр Львова, то тут всі дахи потребують реконструкції. А виходить так, що міська влада не може організувати роботу таким чином, щоб залучати кошти інвесторів. Знаєте, зайвий млрд дол. ми не знайдемо, щоб поремонтувати усі наші дахи. Оце прогалина. Та багато інших», – зауважив А. Садовий.

«Якщо би не позиція, не твердість, організованість нашої медичної галузі, було би дуже складно. Тому висновки будуть, дуже серйозні, буду доносити їх до міністерств. Але чи вони нас почують – оце питання», – додав А. Садовий.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ