Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Здоров'я

Держава покриває лише 70% витрат на лікування дітей хвирих на лейкемію

Державне забезпечення, що скеровують на лікування діток хворих на лейкемію становить близько 70% від потреби, все інше – за рахунок батьків та благодійників. Про це сьогодні, 28 серпня, повідомила президент Благодійного фонду «Порятунок дитини з лейкемією» Наталія Охоцька.

За словами Наталії Охоцької, зазвичай, у гематологічному відділі Західноукраїнського спеціалізованого дитячого центру на лікуванні з діагнозом лейкемія перебуває близько 15-20 дітей. «Буває так, що виписується, наприклад, двоє діток, але на їх місце поступає двоє-троє», - повідомила вона.

Також вона розповіла, що найскладніший момент – це  прийняття батьками факту захворювання дитини, найчастіше – це агресія. «Нам нині необхідні і лікарі-психологи, і волонтери, які б могли приходити і розмовляти з батьками та дітьми. Призначення лікаря – це одне, але цих діток потрібно і розрадити», -  розповіла Наталія Охоцька.

У свою чергу директор МЦ «Фора» Володимир Коцюба повідомив, що порівняно з минулими роками процент виживання дітей хворих на лейкемію збільшився і становить близько 90% за умови фінансового забезпечення та відповідного догляду після курсу лікування та недопущення ремісії хвороби.

Довідка.

Лейкемія (білокрів'я) - онкологічне захворювання клітин крові, що уражає кістковий мозок і інші кровотворні органи Основною ознакою лейкемії є велика пропорція лейкоцитів. Ці клітини, що дегенерували і втратили захисні функції нормальних лейкоцитів, знищують здорові клітини, після чого жертва стає беззахисною перед будь-якою інфекцією. Лікування проводиться за допомогою опромінення і цитотоксичних препаратів для придушення розмноження клітин, що дегенерували, або трансплантацією кісткового мозку.

 

 

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ