Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Держава заборгувала 160 тисяч гривень Західному центру перепідготовки військовослужбовців, звільнених в запас або у відставку

Центри перепідготовки та соціальної адаптації військовослужбовців, звільнених в запас або у відставку, потерпають від державного недофінансування. Зі слів радника директора державного департаменту адаптації військовослужбовців, звільнених в запас або у відставку, та конверсії військових об’єктів Міністерства оборони України, керівника Західного регіонального центру перепідготовки та працевлаштування Андрія Роя, держава заборгувала їм 160 тисяч гривень ще з минулого року. А цього року і зовсім призупинила свої соціальні програми. Про це «Гал-info» повідомили у Західному регіональному медіа-центр МО України.
Західний регіональний центр перепідготовки та працевлаштування діє у Львові з грудня 1997 року. З 1 липня 2004 року ЗРЦП діє у складі Львівського інституту Міжрегіональної академії управління персоналом. Ще з 1999 року Центр співпрацює із НАТО. До сьогодні відбулося уже 10 мовних курсів, 121 слухач пройшов на них перепідготовку з німецької та англійської мови. По їх закінченню видаються міжнародні сертифікати.
Віднедавна ЗРЦП активно проводиться співпраця по проекту ОБСЄ «Допомога в соціальній адаптації звільненим військовослужбовцям Збройних Сил України». За час співпраці за 2006 та 2008 роки там пройшли перепідготовку 237 військовослужбовців. Випускники отримують посвідчення державного зразку та міжнародні сертифікати.
З 2008 року Західний регіональний центр перепідготовки та працевлаштування отримав відомче фінансування з Державного департаменту МО України. За бюджетні кошти минулого року пройшли перепідготовку 95 чоловік, хоча заплановано було 81.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ