Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Cуспільство

Держава заборгувала «Львівелектротрансу» 15 млн грн. Трамваї і тролейбуси можуть зупинитися

Фінансово-економічний стан ЛКП «Львівелектротранс» вкрай складний і може призвести до зупинки роботи електротранспорту, – повідомила прес-служба Львівської міської ради.

 

У 2009 році «Львівелектротранс» перевіз безплатних пасажирів на  суму 45 213,9 тис.  грн., а, фактично, з державного бюджету було відшкодовано лише 30 538,4 тис. грн. Торік сума  недофінансування становила 14, 7 млн грн. Враховуючи те, що державний бюджет на 2010 рік не прийнятий, то згідно з законодавчими актами, фінансування «Львівелектротрансу» має проводитися щомісячно із розрахунку 1/12 від суми субвенції на 2009 рік, а це становить 7, 6 млн грн.

 

«Львівелектротранс» є основним перевізником пільгових категорій населення, - говорить в. о. директора ЛКП «Львівелектротранс» Володимир Карпа. - Щодня ми обслуговуємо близько 65 відсотків пільговиків. Держава взяла на себе соціальні зобов’язання щодо безплатного користування громадським транспортом перед пенсіонерами, ветеранами, інвалідами та іншими пільговими групами, а фінансовий тягар цих зобов’язань частково переклала на міські громади. Сьогодні ми не можемо виплатити вчасно працівникам підприємства заробітну плату, через що втрачаємо кваліфіковані кадри, майстерність яких шліфували роками, не можемо сплатити податки та обов’язкові платежі до бюджетів всіх рівнів за січень. Якщо ситуація не зміниться, то завтра може виникнути необхідність скоротити обсяги транспортного обслуговування».

 

Нагадаємо, що згідно з тимчасовим розписом асигнувань загального фонду міського бюджету сума по субвенції на 1 квартал 2010 року становить 2 012, 7 тис. грн., з яких 600, 3 тис. грн. – торішня заборгованість. Щоб запобігти cкороченню обсягів перевезень і не допустити зростання заборгованості з виплати зарплати адміністрація підприємства звернулася за допомогою у сприянні вирішення питання надання державної субвенції на перший квартал, яка б відповідала реальним потребам підприємства, до Кабінету Міністрів України та начальника Головного фінансового управління облдержадміністрації О. Демківа
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ