Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Державна інспекція з контролю за цінами у Львівській області зафіксувала ріст цін на хліб

ДП „Львівський хлібозавод №5” ВАТ „Концерн Хлібпром” станом на 11.08.06р. збільшив розмір оптово-відпускних цін на хліб з борошна вищого ґатунку та хліб із суміші борошна житнього та другого ґатунку. Таким чином, ріст оптово-відпускних цін на хліб з борошна в/г по ДП „Львівський хлібозавод №5” спричинив ріст середніх роздрібних цін по Львівській області з 2,40грн/кг до 2,45грн/кг, на 0,05грн або 2,1%.
 Підвищення цін на хліб відбулося за рахунок таких статей витрат: сировини – борошно в/г та 1г на 12-16 %; заробітної плати на 11% у зв’язку із збільшенням мінімальної заробітної плати; палива (газ) на 48% за рахунок підвищення тарифів. Окрім того, зросли витрати на збут на 33%., адміністративні витрати на 19%. ДП „Львівський хлібозавод №5” зменшив в плановій калькуляції розмір рентабельності хліба „Пшеничний особливий” з борошна в/г з 6відс. до 0,4%, розмір рентабельності хліба „Житній звичайний” збільшено з 0,7% до 3,1%.
 Однак, ріст оптово-відпускної ціни на хліб із суміші не вплинув на розмір середньої роздрібної ціни по Львівській області, а саме 1,86грн/кг з ПДВ, оскільки ДП “Львівський хлібозавод №1” зменшило розмір торговельних надбавок на хліб і суміші “Карпатський формовий” 0,8кг у власній фірмовій мережі з 24% до 20%.
 За рівнем цін на хліб та хлібобулочні вироби область посідає 7-11 місце.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ