Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка  |  Cуспільство

Державна митна служба за січень перерахувала до держбюджету 8,3 млрд грн

Станом на 31 січня надходження митних платежів замісяць склали 8,3 млрд. грн., що на 36,4% або на 2,2 млрд. грн. більше, ніж за відповідний період2011 року. Та на 700 мільйонів грн. більше від очікуваних показників Мінфіну. Про це повідомив Голова Держмитслужби Ігор Калєтнік у коментарі «Українському бізнес ресурсу». Про це повідомила прес-служба Держмитслужби.

Він також зазначив, що 2011 рік митниця закінчилаз динамічним надходженням податків до державного бюджету – 115 млрд. грн. По відношенню до минулого року відбулося зростання більше ніж на 30 млрд. грн.

«Загальний товарообіг України у 2011 році збільшився майже на 40% і склав понад 150 млрд. доларів. На фоні того, що, оподаткований імпорт зріс на 26% і складає 58 млрд. дол., податки з імпорту виросли на 32%. Таким чином, Держмитслужбою забезпечено ріст платежів з імпорту випереджаючими темпами порівняно зі зростанням оподаткованого імпорту»– зазначив Голова Держмитслужби.

І це – не результат фіскального тиску, підкреслив Ігор Калєтнік. Адже минулий рік довів, що одним з чинників збільшення товарообігу та надходжень до держбюджету стала системна робота митної служби, спрямована на спрощення митних процедур, зменшення часу митного оформлення та постійний відкритий діалог з бізнесом з метою стимулювання діяльності легальних імпортерів і залучення інвестицій.

« Ми шукали розумний баланс між тим, як забезпечити надходження в державну казну податків і, в той же час, дати можливість розвиватися бізнесу»– сказав Ігор Калєтнік.

Свідченням тому є тенденції щодо зростання застосування 1-го методу визначення митної вартості. У 2011 році за 1 методом, тобто за ціною угоди (вказаною в інвойсі) оформлено 92% всіх товарів. Такі показники контролю за визначенням митної вартості відповідають показникам країн ЄС.

Ще одним позитивним результатом роботи митниці у 2011 році є збільшення вдвічі імпорту за прямими контрактами та зменшення операцій з офшорними посередниками.

Якщо в 2009 році питома вага імпорту товарів з використанням офшорів становила – 37%, то у 2011 році – вже 21%. І це свідчить про те, що імпортери все більше добровільно декларують дійсну митну вартість.

У Держмитслужбі бачать досить позитивні тенденції наповнення Держбюджету-2012.

Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ