Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Агенція інформації та аналітики "Гал-інфо"
Слухай онлайн
Економіка

Державна податкова інспекція у Дрогобицькому районі підвела підсумки своєї роботи з початку року

За 5 місяців цього року до Зведеного бюджету поступило 88,9 млн грн. Відшкодовано з бюджету за цей період 10,2 млн грн податку на додану вартість. До місцевого бюджету забезпечено надходження на суму 23,3 млн грн, що на 5,1 млн грн перевищує минулорічні поступлення. На сьогоднішній день на обліку в ДПІ у Дрогобицькому районі перебуває 1973 підприємства та організації і 6911підприємців.
За 5 місяців відділом стягнення податкового боргу забезпечено скорочення податкової заборгованості на 4,7 млн грн, в тому числі внаслідок реалізації майна боржників – 484,5 тис. грн, вилучення грошових активів – 70,9 тис. грн, застосування адміністративного арешту активів –11,1 тис. грн.
Державна податкова інспекція прийняла  рішення про розстрочення податкового боргу на загальну суму 719 тис. грн для 11 підприємств, серед яких КП „Дрогобичводоканал”, КП ”Дрогобичтеплоенерго”, ДП „Галсільліс”, КП „Трембіта”, МКП „Будзв’язок”, Дрогобицька ПМК-72, ВАТ ПВП „Енергія”, ДП „Дрогобич ЛЕР”. Це  дало можливість підприємствам уникнути росту податкового боргу за рахунок нарахування пені та фінансових санкцій за несвоєчасну сплату узгоджених податкових зобов’язань.
З початку року працівниками відділу контрольно-перевірочної роботи проведено 49 документальних перевірок, по 48 з них встановлено порушення. За наслідками ревізій додатково нараховано 769,8 тис. грн, з яких на даний час сплачено до бюджету 335,4 тис. грн. Окремо проводяться перевірки з питань дотримання порядку проведення готівкових розрахунків. В результаті 123 таких перевірок донараховано 63,2 тис. грн., з яких 57,3 тис. грн поступило в бюджет.
ДПІ у Дрогобицькому районі активно проводить роз’яснювальну роботу з підприємцями-мінімізаторами, які виплачують зарплату у конвертах. Цього року проведено 113 зустрічей та індивідуальні співбесіди з керівниками таких підприємств. Докладно аналізується діяльність кожного підприємства, визначаються причини збитковості чи відсутності об’єкта оподаткування, спільно ведеться пошук альтернативних шляхів покращення ситуації. В результаті проведеної роботи 35 підприємств, з яких ТзОВ “Бистриця-Керамік”, ЗАТ “Джерела Карпат”, ВАТ “Дрогобицький завод газової апаратури”, ПП “Аргус”, ТзОВ “Декарест” та інші за підсумками І кварталу збільшили податкове навантаження порівняно з минулим роком. 10 підприємств, а саме: ТзОВ “Лаврад”, ТзОВ “Зелена Діброва”, МПП “Христина”, ЗАТ ХК “Доброта”, ВАТ Дрогобицьке АТП 24655”, ТзОВ “Юніверс”, ТзОВ “Радалан”, ТзОВ ВТП “Норд-сервіс”, фермерське господарство “Початок”, СП “Паритет ЛТД” вийшли з категорії мінімізаторів та нарахували податок на прибуток в розмірі більше 1% задекларованих доходів.
Всього в ДПІ у Дрогобицькому районі подали декларації про отримані протягом 2005 року доходи 1622 громадян на загальну суму 18 мільйонів 130 тисяч гривень, з них 55 – задекларували доходи від продажу акцій та інвестиційний прибуток, 32 – отримані подарунки та спадщину, 11 – іноземні доходи, 1 – продаж нерухомості та 1523 громадян скористалися правом на отримання податкового кредиту щодо витрат на навчання і страхування життя. Один дрогобичанин задекларував доходи в сумі більше двох мільйонів гривень. За результатами перерахунку податку з доходів фізичних осіб нараховано до сплати 43,3 тис. грн. та до повернення – 271,3 тис. грн.
 За підсумками роботи 2005 р. в числі кращих платників податків відзначено: ВАТ „Завод автомобільних кранів” (керівник Левицький В.В.), ВАТ „Дрогобицький хлібокомбінат” (Кічак В.М.), ВАТ „Дрогобицький долотний завод” (Веселовський Г.С.), ТзОВ „Універсал” (Котула С.І.), Вагонне депо „Дрогобич” (Косован М.К.), ДПРТ магазин № 30 (Макарець С.С.), Опарське ВУПЗГ (Тюшка В.М.). Це підприємства, які крім своєчасної та в повному обсязі сплати податків, постійно збільшують обсяги виробництва.
Про це повідомила Державна податкова інспекція  у Дрогобицькому районі.
Якщо ви знайшли помилку, видiлiть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter.
НА ГОЛОВНУ